Sivut

tiistai 27. huhtikuuta 2021

DJI Smart Controller (SC) kylmiin olosuhteisiin ja etsintä- ja pelastustehtäviin

|Kaupallinen yhteistyö: Jimm's / https://www.jimms.fi/|
#kaupallinenyhteistyö


Saimme yhteistyökuvioiden kautta Jimm's:ltä tuollaisen otsikossa mainitun DJI Smart Controllerin (SC) ja (lisätietoja laitteesta mm. seuraavan linkin kautta: 
https://bit.ly/39K6m12).


Pääasiassa sellaista tarvittaisiin talvella, koska Vapepa-ryhmällämme on käytössä DJI:n Mavic Air 2 -kopterikalustoa ja niiden toimintaympäristörajoitukset sallivat laitteella lennättämisen jo -10 celsiusasteen lämpötilassa eli pakkastakin saa olla, jos miehistö kestää. Tuollaisessa ympäristössä puhelimien kesto- ja suorituskyky näyttölaitteena dronea lennättäessä on luonnollisesti aika rajallinen, koska pakkanen ja älypuhelin on monesti huono yhdistelmä. Tämän takia haluttiin saada käyttöömme DJI:n SmartController etenkin siis noihin kylmiin olosuhteisiin ja etsintä- ja pelastustehtäviin. Otimme asiaksemme kysellä eri yrityksistä apua tähän asiaan ja Jimm's:n edustajien kanssa päästiin sitten hyvien keskustelujen myötä hyvään tulokseen ja saimme kuin saimmekin sponsorointina käyttöömme ko. laitteen etsintä- ja pelastustehtäviä silmällä pitäen. 

Huomasimme pian, että SmartController on huippu laite ja tulee tarpeeseen myös kesällä (näyttö on kirkkaampi kuin puhelimen näyttö ja käyttöaika ohjaimella on suuri). 

Tästä kokeiluperiodista olen kerännyt aluksi muutamia empiirisiä huomioita tuohon alle ja kerron havainnoista lisää kun havaintoja tulee ja niitä varmistetaan. Hieman kattavampaa arvostelua ja käyttöä etsintäharjoituksissa avaamme kunhan kokemuksia tällä saralla karttuu itselle ja tulevissa ryhmän harjoituksissa. Nyt ovat vielä korona-rajoitukset asettaneet juurikin niitä rajoituksia, mutta pikkuhiljaa ja varovasti pienryhmissä asioita voidaan viedä eteenpäin lähiaikoina.

Laitteen maahantuojalla tai tukkuliikkeellä oli aluksi vähän toimitusvaikeuksia, koska tehtaalla taisi olla komponettien saatavuuden suhteen pieniä vaikauksia, mutta vaikka odottavan aika onkin pitkä, niin se palkittiin ja Jimm's:n edustajan kautta saimme tuollaisen laitteen käyttöömme. Ja onkin kiva nyt lämpöisellä ilmalla harjoitella ja ajaa sisään SC ja sitten ensi talven pakkasia silmällä pitäen meillä olisi jälleen lisääntynyttä suorituskykyä ryhmässämme.

Pitikin tässä yhteydessä mainita, että sain taannoin suureksi ilokseni tiedon, että meidän ryhmämme RPAS 501 Tampere on valittu Suomen lentopelastusseuran (SLPS) vuoden 2020 hälytysryhmäksi, joten tästä on hyvä ponnistaa jälleen pienin harppauksin eteenpäin.

RPAS 501 Tampere - 2/2020 (kuvassa ei ole mukana ihan kaikkia ryhmäläisiä).

Eli seuraavassa empiirisiä kokemuksiä SC:stä (jota siis tähän mennessä on jo kertynyt):

  • Hyvä käyttötuntuma kun SC:ia pitää kädessään (jämäkän oloinen ja ammattimainen).
  • Kirkas näyttö - kirkkaampi kuin kännykässä ja tämä on todella hyvä juttu.
  • Nopea käynnistää ja saa UAS-laitteen käyttöön ja ilmaan nopeammin, kuin perinteisen ohjaimen avulla.
  • Responsiivinen kosketusnäyttö ja paljon manuaalisia oikeita painikkeita, joilla on nopeasti oppinut hallitsemaan eri toimintoja - hieno juttu tämäkin.
  • Pohjassa eli siis etureunassa olevat kiinnitysruuvien/-pulttien paikat mahdollistavat erilaisten kiinnikkeiden ja tukien ja ripustus mahdollisuuksien virittämistä.
  • Mikro-SD-korttipaikka on hyvä ominaisuus...olen testannut 128 Gb:n kortilla ja hyvin toimii.
  • HDMI-ulostulo mainio asia - laajentaa käyttömahdollisuuksia ja etenkin jos poliisille tai Vapepa-johtajalle tms. tarvitsee näyttää livekuvaa, niin tämä onnistuu kun on näyttölaite olemassa.
  • Pakkasenkestävyys on yksi syy siihen, että halusimme tuotteen, tosin pakkasia tässä joutunee odottamaan syksyyn, mutta tätä ominaisuutta ei kuitenkaan saa unohtaa asiaa tutkiessa.
  • Android-käyttis mahdollistaa muidenkin olennaisten sovellusten asentamista...jos on tarpeen - vielä en ole asiaa tutkinut.
  • Hyvä asia on se, että nyt vapautuu oma kännykkä muuhun käyttöön.
  • Lataaminen onnistuu varavirtalähteestä toiminnan ja käyttämisen aikana ja sekin on erittäin hyvä asia!
  • Pikanäppäinyhdistelmät säästävät aikaa...kirkkaus, äänen voimakkuus, jne. Ja kun asioita oppii käyttämään (SC:ssä hyvät ohjeet sisäisestikin), niin homma toimii helposti ja SC:n kanssa tulee tutuksi todella nopeasti ja sitä ei vaihtaisi enää pois mistään hinnasta.
  • Mukana tulleella teholaturilla saa SC:n nopeasti täyteen, vaikka muutkin laturit tuotetta lataavat, niin SC:n omaa laturia kannattaa käyttää.

Eli siis huippu tuote kaiken kaikkiaan ja suosittelen lämpimästi muillekin.

Lisää asioita ja kokemuksia jaetaan tuonnempana täällä ja mm. RPAS-ryhmän Twitterissä, jne. kunhan saamme käyttökokemuksia kartutettua ryhmän tulevissa harjoituksissa (pysykäähän siis kuulolla / "stay tuned").

@jimmspcstore (FB)
@Jimms_fi (Twitter)
@jimmspc (IG)

#jimms
#sponsoredbyjimms

@RPAS_501
#rpas501
#vapepa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti