Sivut

torstai 14. lokakuuta 2021

Contour Design ShuttlePRO v2. -multimediaohjain

Contour Design ShuttlePRO v2. -multimediaohjain testattavana pidemmän aikaa kaupallisessa yhteistyössä Contour Designin kanssa.

ShuttlePRO v2 täydentää hyvin hiirtä ja näppäimistöä ainakin omassa työssäni eli kuvien käsittelyssä sekä videoiden editoinnissa. 

Laitteen muotoilu ja ohjaimet/ohjainpainikkeet vähentävät näppäimistö työskentelyn tarvetta ja tehostavat omaa työntekoa kummasti.


ShuttlePRO v2 käyttökunnossa työpöydällä.

Lähdin hakemaan tuottavampaa ratkaisua tekemisille, koska vapaaehtoistoiminnassa tulee kuvattua ja editoitua paljon materiaalia ja törmäsin alan keskusteluissa tuollaiseen laitteeseen ja päätin, että kyselen sellaista itselleni pitempiaikaiseen testiin.

Contour Design -yrityksen ShuttlePRO v2 -ohjainta mainostetaan, että se olisi "täydellinen tuottavuutta tehostava lisävaruste videon, äänen ja valokuvien editointiin PC- tai Mac-tietokoneella." ja niinhän se on osoittanut olevansa.

ShuttlePRO v2 -multimediaohjaimen ihanteellinen muotoilu ja toiminnot tehostavat videoeditointia, graafista suunnittelua ja muita työtehtäviä, joissa tarvitaan shuttle- ja jog-toimintoja.

Ohjain on esikonfiguroitu alan johtavia audio- ja videoeditointiohjelmia varten. Siinä on 15 räätälöitävää painiketta ja ne saa hyödyntämään yleisimpiä makroja ja tekevät omastakin työskentelystä nopeampaa ja tarkempaa, kunhan sen käyttämiseen vain tottuu.

Tarkempaa tietoa ja kokemuksia:

ShuttlePRO v2 -ohjaimen jousitettu jog/shuttle-pyörä mahdollistaa aikajanan kelaamisen eri nopeuksilla eteen- ja taaksepäin kuten esim. käyttämässäni Magixin videoeditointi ohjelmassa.

Ohjelmoitavat painikkeet, joita on ne 15 kpl, joten ne voi asettaa tekemään usein käyttämiään pikakomentoja tai makroja.

AppDetection – ShuttlePRO v2 tunnistaa käyttämäsi sovelluksen ja vaihtaa konfiguraatiota automaattisesti - tosi kätevä ominaisuus!

Esikonfiguroidut asetukset – ShuttlePRO v2 -ohjain on helposti lähestyttävä ja suhteellisen helppokäyttöinen ja sen käyttämiseen tottuu nopeasti.

Mac- ja PC-tietokoneita tukeva ohjelmisto sisältää esikonfiguroidun kokoonpanon yli sataa suosittua editointi sovellusta varten ja mikäli omaa softaa ei sieltä löydy, niin oma uskoni on, että sen pystyy konfiguroimaan haluamakseen ko. ohjelmalle.

Laite on räätälöitävä – ja apuna voi käyttää tuotteen mukana tulevia asetuksia eli siis pohjana asetuksille ja sitten vaan räätälöi ne haluamallaan tavalla.

Yhteensopivat ohjelmistot listataan maahantuojan/edustajan sivuilla ja sivuilla on myös laajempi lista aakkosjärjestyksessä kaikista listatuista yhteensopivista ohjelmista.

Esim. Adobe Creative Suite, Apple Final Cut Pro, Apple Logic Pro, Autodesk Autocad, Avid Media Composer, Avid Pro Tools, Boris FX, Sony Vegas Pro, Steinberg Cubase, Apple iWork, verkkoselaimet ja monta muuta ohjelmistoa.

Tärkeimpiä ominaisuuksia:

  • Jog/shuttle-pyörä
  • AppDetection
  • Esikonfiguroidut asetukset
  • Räätälöitävät painikkeet
  • Takuu on 24 kk.

Olennainen asia:

Sitten se monia kiinnostava asia eli hinta ja se on esim. Verkkokauppa.com:n valikoimissa tänään 129,99 euroa ja sitä on saatavilla 1-2 arkipäivässä tuohon lähellä olevana Verkkokauppa.com:n liikkeeseen tilaamalla (mikäli hyllyssä ei sattuisi olemaan).

Kaikkea hyvää kaikkien syksyyn 2021 terveisin monessa mukana oleva vapaaehtoinen toimija Pasi.

#kaupallinenyhteistyö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti