Sivut

maanantai 29. joulukuuta 2014

Softan kokeiluja - AVS4YOU

AVS4YOU Video Converter

Tuli yllättäen erään projektin kanssa tarve etsiskellä sopivaa sovellusta videotiedostojen helppoon pienentämiseen esimerkiksi kun lataa niitä Youtubeen tai haluaa niitä toistaa vaikka automatkalla DVD-laitteessa, jossa on kyky toistaa videomateriaalia muistikortilta tms.

Asiaa hieman tarkemmin mietittyäni muistin joskus takavuosina kokeilleeni AVS:n tekemää sovellusta aiheeseen liittyen ja silloin sellaisena testiversiona, joka tallensi kuvan keskelle logonsa. Nyt päätin sitten hankkia tuollaisen sovelluksen itselleni ja ei kun asiaa tutkimaan ja kokeilemaan. Kun hankin sellaisen version, joka ei polttomerkkaa logoa kuvan keskelle, niin se avasi lisää mahdollisuuksia minulle asioiden tekemiseen. Youtube kun ottaa sisäänsä FLV-muotoista tavaraa, niin sain pienennettyä erään ison ladattavan tiedoston kuudenteen osaansa alkuperäisestä ja sen lataaminen nettiin tapahtui sutjakasti, joten säästin aikaa, koska AVS4YOU-video Converter (http://www.avs4you.com/) ei tarvinnut konvertointiin kuin pienen osan siitä ajasta, jonka isomman tiedostokoon omaavan videon siirto olisi nettiin vaatinut.

Samalla lisenssisummalla muuten tuli AVS4YOU kaikkien 11 sovelluksen käyttöoikeus, joten muutama ilta meni niihin tutustuttaessa ja kaikkea en ole vielä kokeilllut, mutta muutamaa hieman enemmänkin.

Hienosti toimii ja olen tehnyt noilla sovelluksilla mm. seuraavassa listaamiani asioita:

1. AVI-videon pienentäminen (resoluutio ja pakkausalgoritmi) MPEG-2 formaattiin ja 756x520 resoluutioon, jotta kuva näkyisi sujuvasti minulla olevassa "valokuvakehyksessä" sekä lasten autoon sijoitetussa DVD-laitteessa.

2. Kokeeksi olen pienentänyt AVS Video Converterilla myös muita videotiedostoja ja muuttanut niitä erilaisiin formaatteihin kokeeksi ja siksi, että niiden siirtäminen esim. Youtubeen olisi nopeampaa.

3. AVS Video Remaker -sovelluksella olen leikannut suoraan joitakin mm. GoProlla tallentamiani videoita 1920x1080 resoluutiossa ja se on sujunut ongelmitta ja nopeasti.

4. Levyjen etikettien ja koteloiden kansien suunnittelu-sovellus toimi mielestäni kohtuullisen hyvin, joskin valmiita malleja en pystynyt asentamaan jonkin ongelman takia. Pitänee tutkia asiaa ja informoida siitä kehittäjiä tarpeen tullen, jotta pystyisivät tekemään siihen korjauksia seuraaviin versioihin mennessä.

Testailut jatkuvat ja mahdollisia kokemuksia asian tiimoilta pyrin kirjaamaan tänne ylös heti kun vain niitä kertyy ja se suinkin se on mahdollista.

Hauskaa loppuvuotta kaikille toivotellen!

-Pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti