Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Objektiivien syväterävyyden kokeilua ja objektiivin tarkennusasetusten säätämistä - DIY

Edellisestä postauksesta on kulunut jo liikaakin aikaa, mutta tässä välissä oli lähipiirissä paljon suruaikaa ja minulla on ollut sen vuoksi paljon muita menoja, joten siksi tämän harrastuksen ylläpitäminen on vähän jäänyt hunningolle, mutta nyt taas täällä.

Jos nyt sitten jälleen aktivoiduttaisiin tällä alueella ja näin kevään kurkkiessa ovella saataisiin tännekin vähän täytettä.

Aloitetaan nynt tämä kirjoittelu jälleen liittyen sydäntäni lähellä olevaan harrastukseeni liittyvään asiaan eli kuvausharrastukseen liittyen asiaa seuraavassa.

Paljon kuvaavana ja kameroiden kanssa häärivänä tulee välillä mieleen säätää välineistöä ja harjoitella niiden kalibrointia, mutta tähän tarkoitetut välineet ovat hinnoissaa ja koska minulle ei sellaisia pyynnöistäni huolimatta lainattu, niin päätin kokeilla sellaisen tekemistä itse eli Tee Se Itse meininkiä.

Itse Paintilla tekemäni kuva, jota käytin rakennellessani viivoittimesta ja kuvasta omatekoista tarkennnusapuvälinettä.
Tämä rakennelma vaatinee vielä hieman päivitystä, mutta kyllä sillä joitakin toimia jo pystyi tekemään.

Testaamani 35mm:n kiinteäpolttovälinen 1.8 valovoimalla varustettu optiikka eli objektiivi antoi minulle ihan hyvää kuvaa syväterävyydestä ja sen rajoituksista ja mahdollisuuksista ja lisäksi sain kokeiltua Nikonin D7100 kamerassa olevia ohjelmallisia objektiivikohtaisia objektiivin säätöjä.

Seuraavaksi pitänee kokeilla Nikkorin zoomiputkella samaa asiaa ja myös muita juttuja.

Laitan tänne referenssikuvia tuosta rakentamastani "hökötyksestä", kunhan sellaisia edustuskelpoisia jossakin välissä satun saamaan (toivon mukaan lähipäivinä).

Sivuille on valmisteltavana nyt myös juttua minulla jonkin aikaa testissä olleista Sonyn ja Canonin videokameroista, joten kannattaa olla "kuulolla" asian tiimoilta lähiviikkoina (kokemuksia ja kirjoituksia pukkaa).

Lisäksi odotan innolla kevään lämpöisiä ja tuulettomia kelejä, jolloin pääsisi taas lentäviä laitteita kokeilemaan ja jatkamaan niistä kommenttien laittamista tänne blokiin.

Peruskokeilu D.I.Y. eli Tee Se Itse -tuotteesta
Kuvassa yllä on ensimmäinen "prototyyppi" ja mietin sen kehittämistä siten, että alustaksi voisi muokata ohuesta pleksistä tuen ja siihen liimata tuon tarkennuskuvan ja pysyisi sitten viivoitinkin paremmin kiinni, jos sillä olisi kiinnittimet. Lisäksi viivoittimen taakse voisi liimata valkoisen paperin läpinäkyvyyden estämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti