Sivut

perjantai 5. joulukuuta 2014

Samsung Galaxy Tab4 10,1" 4G Wi-Fi

Nyt olen saanyt kokeiltavakseni Samsung GALAXY Tab 4:sen erään harrastuksen tiimoilta ja pääsin sitä "vertailemaan" perheessä olevaan ensimmäisen sukupolven vastaavan merkkisen tabletin käyttökokemukseen (joskin vähäiseen kokemukseen, mutta kuitenkin).

Kuvan lähde: http://www.samsung.com/fi/
Ensikokemus on, että Samsung on WiFi-liittymän kautta sovelluksia ladattaessa ja asennettaessa erittäin rivakka ja sen käyttö on kokonaisuudessaan erittäin miellyttävää.

Laitteella voi soittaa puheluja ja lähettää tekstiviestejä, joten sekin on mielenkiintoinen ominaisuus. Korvalla tuollaisen "puhelimen" pitäminen ei oikein ole luontevaa, joten siksi langallinen tai langaton kuuloke-laite on hankintalistan kärjessä.

Positiivisia kokemuksia laite on antanut mm. akunkeston suhteen (peruskäytössä ja stand-by-tilassa ollessa ei vie paljon akkua, mutta videoiden toistamista en ole sillä vielä suorittanut) ja lisäksi käsielevasteet ja sormituntuma saa minulta plussaa. Laite ilman "päälle puettavaa" nahkaista suojaa on aika liukas, mutta tämä juuri mainittu ja kuvassakin näkyvä nahkainen "kansi/suojus" on hyvä kun 10,1":n laitetta kantaa mukanaan paikasta toiseen.

Kamerat laitteessa eivät ole mitään huippuluokkaa, mutta kyllä niillä jonkinlaisia kuvia ja videota saa aikaiseksi.

Tällä hetkellä odotetaan siihen vielä sellaista liittymää, jolla voi puhua, tekstailla ja surffata huolettomasti, joten katsotaan mitä uutta ja ihmeellistä se tuo mukanaan ja miten se vaikuttaa käyttökokemukseen.

Minulla on ollut käytössä aikaisemmin ulkomainen halppis-tabi ja ero on kuin yöllä ja päivällä. 
Kuvan lähde: http://www.samsung.com/fi/

Nyt ei tuollaisen Samsungin Tab4-version hinta enää päätä huimaa (noin 350 euron luokkaa), joten se on varteenotettava laite sellaista tarvitsevalle. Kokemuksia esim. iPadistä tosin ei ole, muuta kuin markettien ja Verkkokauppa.com:in esittelymallien "hipelöinti", mutta tiedän niiden olevan hieman kalliimpia kuitenkin.

Samsungin resoluutio on käytössä toistaiseksi ollut ihan riittävä ja 

Google-tilin laite vaatii, joten jos sellaista ei ole, niin se pitää luoda ja ottaa käyttöön.

Päivitellään tätäkin asiaa ja kirjoitusta, kunhan jotakin sanottavaa asiaan kertyy riittävästi ja ehdin sen tekemään.

Samsung Galaxy Tab 4 10.1. 10,1 tuuman tabletti on erinomainen laite elokuvien katseluun, pelien pelaamiseen ja töiden tekoon. Nauti kristallinkirkkaasta 10,1" WXGA -näytöstä, jonka tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä. Multi Window -toiminto ja tehokas 1,2 GHz Quad Core -prosessori antavat mahdollisuuden käyttää kahta ikkunaa vierekkäin. Käyttäjä voi siis vaikka hoitaa sähköposteja ja katsella musiikkivideoita samanaikaisesti. Tab 4 10.1 -laitteella voi myös luoda ja käsitellä tiedostoja Microsoft Officen kanssa yhteensopivilla Hancom Office -sovelluksilla.

Tärkeimmät ominaisuudet:

Näyttö: 10,1" WXGA 1280 x 800 TFT-näyttö
Suoritin: 1.2 GHz neliydinsuoritin
Muisti: 1,5 Gt RAM-muistia, 16 Gt sisäänrakennettu tallennustila, MicroSD-korttipaikka (maks. 64 Gt)
Käyttöjärjestelmä: Android 4.4 KitKat käyttöjärjestelmä
Yhteydet: Wi-Fi 802.11a/b/g/n 2,4 + 5 GHz, Wi-Fi Direct, Bluetooth v4.0, 4G
Liitännät: microUSB 2.0, 3,5 mm stereokuulokeliitäntä, microSIM
Kamera: 1,3 megapikseliä (edessä), 3 megapikseliä (takana)
Paikannus: GPS + GLONASS
Akku: 6800 mAh akku, jolle luvataan jopa 10 tunnin videontoistoaika (en tosin ole kokeillut)
Anturit: kiihtyvyysanturi
Mitat (L x S x K): 176,4 x 243,4 x 7,9 mm
Paino: 487 g

Takuu laitteella on 24kk.

Nälkä kasvaa syödessä, joten nyt pitäisi sitten saada jostakin testiin vaikkapa "Samsung AllShare Cast Dongle -langaton mediatoistin", jolla saisi tuon tabletin kuvan siirrettyä HDMI-liitynnän kautta vaikka taulutelevisiolle. Tutkitaan asiaan ;) 


Laite kuvattuna käyttökunnossa nahkaisen suojan kanssa (Kuva: Pasi Aittokumpu)
Asiaan liittyvä lisäkommentti/-huomautus (käytössä koettua): GoPro:n (GoPro 3+ Silver Edition) ohjaaminen tuon Samsungin kautta siihen asennettavan GoPro App:sin avulla oli ensimmäisellä kertaa miellyttävä kokemus ja toimi mielestäni paremmin ja miellyttävämmin kuin vastaava Windows App:si Nokian Lumia 920-puhelimen välityksellä. 


Lisätietoa mm. valmistajan sivuilta:

1 kommentti:

  1. Tämän blogin todella kesti huomiomme kohtia että emme koskaan ajatellut. Kiitos jakaa tämän meidän kaikkien kanssa. Kaikkea hyvää, tie
    samsung galaxy hinta

    Osta Käyttöjärjestelmä

    VastaaPoista