Sivut

tiistai 21. helmikuuta 2012

3M MP180 minivideoprojektori

Sain taannoin kokeiltavakseni 3M minivideoprojektorin (MP180), joka sisältää mm. 32 ANSI lumenin valotehon, sisäisen selaimen sekä kosketusnäytön lisäksi siinä on Bluetooth-yhteys, jne.

Postipaketin avaamisen jälkeen aloin tutustua uuteen tuotteeseen ja laitteen lataamisen jälkeen päästiin tositoimiin.

Koska minulla ei ollut siirrettävää "matkavalkokangasta", niin tein sellaisen "köyhänmiehen"-version itse valkoisesta aaltopahvista ja kartongista ja totesin, että jopa tuollainen itse tehty tausta riittää jonkinverran hämärretyssä neuvotteluhuoneessa hyvin laitteen käyttämiseksi. Toinen hyvä vaihtoehto, pikaisen kokeilun jälkeen, oli valkoinen pimennysrullaverho, johon heijastamalla kuvan sai kuva-alan noin 120 cm leveäksi ja samalla sai huoneen pimennettyä.

Tuloksia n. 100 cm matkaa projektorilta "valkokankaalle" eli pahville ja pahvin koko 64x48 cm, jolloin sain sopivan kuvan.
Valkoinen pimennysverho ikkunassa toimi vaihtoehtoisena valkokankaana. Projektorin etäisyys kankaasta (=verho) n. 180 cm ja kuva-ala noin 120x93 cm - puoliksi pimennetty huone ja hyvältä näytti!


Mielenkiintoinen kapistus kokonaisuudessaan.

Huomioita ja huomattuja asioita:

  • Valoteho riittää hämärrettyyn neuvotteluhuoneeseen ja peruskäyttöön.
  • Hyvällä valkokankaalla saa lisätarkkuutta kuvaan.
  • Laitteen koko on todella pieni, joten se kulkee näppärästi mukana ja mahtuu helposti taskuun.
  • Valikot selkeät ja varustettu kuvaavilla kuvilla (Suomea ei valittavissa kielissä, tässä kehityksen ja lokalisoinnin paikka).
  • Kosketusnäyttö hiirikäytössä vaati aluksi hieman totuttelemista ja kirjeinten kirjoittaminen selainkäytössä oli pienten "näppäinten" takia aluksi hankalaa, mutta jonkinlainen kosketusnäyttökynä olisi siis varteenotettava lisäväruste myyntipakkaukseen, kuten esim. 3M-mainoksen sisältävä mikrokuituliina.
  • Testiä silmällä pitäen oli oikein hyvä, että laite sisälsi jo joitakin referenssikuvia ja esittelyvideoita, jotta pääsi heti kokeilemaan "aidolla" materiaalilla. 
  • Valmiiksi asennettuja kuvia voisi mielestäni toimittajan suunnalta laajentaa kalibrointikuvilla, jotta tykin tarkennus olisi helpompi säätää ennen esitystä.



  • Koska mukana tulleen kolmijalan kiinnitys on "standardi", niin käytin omaa Manfrotto-merkkistä kamerajalustaani (tripodi), jolloin saation olla varma sen pystyssä pysymisestä sain kallistukset kohdalleen.
  • Laite on näppärä ja kun valmistelee editykset (PowerPoint, Excel, Word, PDF, jne.) etukäteen, niin voi jättäytyä joissakin Demo-tilanteissa pelkästään tykin varaan, koska tietokonetta ei välttämättä tarvita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti