Sivut

maanantai 20. helmikuuta 2012

Neato XV-15 Robottipölynimuri

Neaton robottipölynimuri (Robokeskus.fi) on osoittautunut perheessämme erittäin toivotuksi ja tässä muutama asiaa selventävä huomio.

Mikäli itse ei pysty heilumaan imurin varressa, oli syy sitten selkä, liikunnalliset rajoitteet, viitseliäisyys tai muu syy, niin robotilla asia hoituu suit sait sukkelaan.

Imuroinnin voi suorittaa muualla ollessaan, istuessaan sohvalla tai samaan aikaan kun tekee jotakin muuta (eli näin pystyy tehostamaan tekemisiään).

Robottipölynimuri on otollinen hankinta helpottamaan kiireisen lapsiperheen arkea.







Käyttötapausesimerkki:  

Kotiin tullessaan nostetaan nopeasti tavaroita yläkerran lattialta ja otetaan tavaroita pois sankyjen alta eli valmistellaan robottipölynimurille vapaata tilaa.

Samalla nostetaan hyllylle lapsilta ja mahdollisesti itseltä edellisenä iltana jääneitä leluja.  Lasten riisuessa kuraisia ulkovaatteitaeksyy vähän hiekkaa eteisen matollekin (joskus lapset kiukuissaan hyppivät tasajalkaa saappailla, jotka näytävät enemmän hiekalla kuorrutetuilta kuraläjiltä, kuin perus "kontioilta" (tämä lienee tuttua lähes kaikille vanhemmille).

Tästä vanhemmat eivät ole millänsäkään, koska tietävät, että kohta se "robottipölynimuri" tuon hiekkavuoren imaisee sisuksiinsa.

Näin lapset pääsevät vähemmällä ja mm. isänkin stressikäyrä on huomattavasti pienempi – robottipölynimurilla on siis  välillisiä ja välittömiä hyötyvaikutuksia.

Tapaus jatkuu sen jälkeen seuraavasti: Isä siirtyy alakertaan ja nostaa samalla keittiööön mennessään keittiön tuolit pöydille ja putsaa niiden jalkoihin tarttuneet pölyt ja roskat tuoleilta lattialle.
Samalla isä laittaa ruoan valmistumaan ja käy ”sanomassa” Neatolle (eli painaa nappia), että nyt olisi siivouksen aika (telakassa oleva robottipölynimuri käynnistyy ja alkaa imurointitoimet).

Imuri "rynnistää" keittiöön ja samalla isäntä siirtelee olohuoneen tavarat robotin työskentelyä helpottaakseen tiettyihin jo opittuihin robotin työtä helpottaviin paikkoihin, joissa isäntä tietää, että ne eivät ole robotin esteenä.

Tämän tavaroiden siirtelyn aikana keittiö on siivottu jo lähes puoleen väliin ja ruokaa voi alkaa laittamaan.

Ruoan laittamisen yhteydessä isäntä ja pölynimuri siirtyilevät toistensa tieltä kuin tanssiaisissa…ja kun keittiö on siivottu alkaa robottipölynimurimme siivoamaan olohuonetta ohjelmointinsa mukaan ja lapset leikkimisen yhteydessä vievät omia tavaroitaan omiin huoneisiinsa samalla kun juoksentelevat robottia karkuun…

Isäntä voi laskea ruoan teon lomassa tuolit keittiön pöydältä juuri siivotulle lattialle ja sukkiinkaan ei tartu enää murusia, koska Neato on ne juuri imaissut kitaansa "lamelliharjan" siivittelemänä.

Aika ihmeellinen vaikutus isännän olotilaan ja tunteisiin raskaan työpäivän jälkeiseen ”ai niin, imurointikin on tämän ruoanlaiton jälkeen vielä edessä” -fiilikseen, koska se on poistunut?!

Kun ruoka alkaa olla viimeistelyä vaille valmista, robotti ilmoittaa olevansa valmis ja palaa telakkaansa, jolloin isäntä siirtää robottipölynimurin yläkertaan ja painaa jälleen Start-painiketta, jolloin edellä mainittu hiekkakasa alkaa hävitä eteisen lattialta tasaiseen tahtiin ja järjestelmällisesti ja samalla pöydän kattaminen rauhassa voi jatkua.

Robotti siivoaa myös sänkyjen alta ja ilman, että imurin varressa täytyy varoa selkäänsä ja valitella maailman kurjuutta - tämä on hyvä asia astmaperheessä.

Nyt ruoka alkaa olla valmista ja aletaan syömään imuri häärii yläkerrassa ja koska imurin äänikään ei tehokkuudestaan huolimatta ole lainkaan niin suuri, kuin normaalipälynimurissamme, niin alakerrassa voidaan syödä rauhassa ja samalla jutustella päivän kuulumisia, vaikka imuri häärii samaan aikaan yläkerrassa.

Kun syönnin jälkeen alkaa pöydän siivous on robotti yleensä suorittanut oman työnsä ja tavarat voi palauttaa oikeille paikoilleen ja asunto on jälleen imuroitu.

Näin ollen on siistiä ja mukava olo itselläkin, kun on ylläpitosiivous suoritettu ja vaimon tullessa töistä kotiin, on isäntä jälleen kerran "ylittänyt" itsensä.

Vielä imurin pölysäiliön tyhjennys ja jälleen todetaan se asia, johon ei helposti totu, eli se, että mistähän ihmeestä robottipölynimuri on jälleen löytänyt yli puolisäiliöllistä pölyä ja tomua (hiekkaa toki tuli lapsien kengistä tarhasta kotiin tullessa, mutta mistä tuo muu)?

Robotti siistinä takaisin alakertaan ja telakkaan latautumaan seuraavaa kertaa odottamaan ja sitten lasten kanssa leikkimään. Ennen robottiaikaa työjärjestys oli se, että tässä vaiheessa (ruokailun jälkeen) vasta imurointi alkoi ja yleensä tämä "pakollinen" homma aikaansai stessiä ja jaksamattomuuden tunnetta kun sitä aloitti väsyneenä suorittamaan ja lapset pantiin katsomaan televisiota, koska isällä alkoi imurointihommat ja televisiotakaan ei kuullut kunnolla, koska tavallinen imuri samassa huoneessa piti niin kovan metelin ja isä hääriessään imurin varressa peitti myöskin televisiokuvan. Nykyisin tässä vaiheessa jää aikaa paimimiselle, pelaamiselle (suosimme lautapelejä, yms.), joten yhteenvetona todettakoon, että ainakin meidän arkeamme pölynimurirobotti on helpottanut ja samalla se on tehnyt arjestamme sujuvampaa ja laadukkaampaa sekä lasten, että aikuisten näkökulmasta.



Esimerkkitapauksen tiimoilta havaittua: 

Nuorisoakin laite kannustaa siivoamaan ja on kokeiltu. Pienet lapset oppivat pitämään lelunsa siistimmin ja kokeilun perusteella laite tukee mm. 13 - 18 vuotiaita omien huoneidensa siivoamisessa. Parempi siivoaminen robotin avustuksella kuin jättää siivoaminen täysin tai jättää se kokonaan perheen äidin harteille...

Vaikka robotin joutuisi viemään erikseen joka huoneeseen (kynnysten tai eri kerroksissa olevien huoneiden takia), se ei ole ongelma, koska se ei paina paljon.

Neato ei kuumene imuroidessaan, kuten tavallinen imuri ja lisäksi se saa aikaiseksi sellaisen efektin, että laittialta siivotaan (pois robotin tieltä) muutenkin erilaisia sinne lojumaan jääneitä tavaroita robottia helpottaakseen ja näin ollen yleissiisteys säilyy.

Lapsille voi antaa imurointivuorot jolloin ei tule tappelua siitä, että koska oma huone siivotaan ja robottipölynimuri on hyvä laittaa töihin samalla kun siivoaa oman koulupöytänsä, jos on vaikka kavereita tulossa kylään.

Ja mikäli jotakin kohtia jää siivoamatta voi nuoriso panna asian robottipölyimurin piikkiin ;-) ja samalla toki voi esitellä laitetta kiinnostuneille kavereille...hienoa tämä nykyaika - eikö totta.

Koska lapset ja miksei aikuiset perheessämme ovat oppineet siivoamaan leikkikalujaan ja tavaroitaan pois lattioilta, jolloin päivittäinen yleissiisteys on paremmassa kunnossa.

Koska imurirobotti imuroi väsymättä vaikeitakin paikkoja, joita yleensä imuroidessaan välttää ja "unohtaa" (esim. sängynaluset ja matot) ja saattaa jättää siis seuraavalle kertaa, niin nykyisin kyseiset kohdat ovat paremmassa kunnossa siisteyden osalta. Kun jaksaa pientä "apua" antaa imurille tavaroiden siirtelemisen ja nurkkien pyyhkäisemisen ohessa - antaa tuote monella tapaa vapauksia ja laatuaikaa ja antaa keskittyä olennaiseen, eli pölyjen pyyhkimiseen ja sellaisten paikkojen siistimiseen, jonne nykyrobotti ei vielä pääse ja joita se ei tavoita. Ehkä tulevaisuus tuo jotakin tullessaan jotakin kehitystä, myös näihin asioihin liittyen.

Isäntä on laitteen myötä myös aktivoitunut ja tekee robotti-imurin kanssa ”kilpaa” kodinhoidollisia töitä, jotta antaa ”ystävälleen” eli robottipölynimurille parhaat edellytykset toimia.

Toki jotakin kehityskohteitakin on havaittu. Jotkin nurkat ja ahtaat paikat sekä ovien taustat, sellaiset paikat, jonne robottipölynimuri ei ylety tai pääse, ovat jääneet robotin jäljiltä pölyisiksi. Eli laite ei toki poista kokonaan siivouksen tarvetta, mutta se muuttaa sen luonnetta ja tekee siitä mukavampaa helpompaa. Lisäksi päivittäisestä ylläpitosiivouksesta tulee huolettomampaa ja aktiivisempaa. Laite on siis lunastanut odotuksensa ja helpottanut elämää olennaisesti ainakin meidän perheessä!

Suosittelen/suosittelemme Neatoa erinomaisena arkea helpottavana laitteena!

Kommentteja:
  • Hieno laite, joka lunastaa paikkansa perheessämme imurointia ja päivittäissiisteyden ylläpitämistä silmällä pitäen.
  • Tarpeen huomaa konkreettisesti kun laitetta on saanut kokeilla kotona hetken aikaa. Samalla näkee sen soveltumisen omaan huoneistoon ja oppii valmistelemaan paikat sillä tavalla, että laite pääsee haluttuihin paikkoihin ja pystytään estämään sen meneminen sellaisiin paikkoihin, joihin sitä ei haluta päästää.
  • Karvalankamatollakin Neato kulkee tasaisen varmasti ja siistiä tulee helposti.

Päivitys 5.12.2014
Nyt kun joulu on taas tulossa, niin eräs hyvänä pitämäni lahjaidea (itselle tai perheelle) olisi robotti-imuri. Suosittelen lämpimästi sellaisen hankkimaan, tosin nyt taitaa tuosta yllä esitellystä mallista olla uudempiakin saatavilla ne lienevät kehittyneempiä ja parempia versioita. 

Eikun innokkaasti vaan tutkimaan asiaa. Esim. Robokeskus (http://kauppa.robokeskus.fi/index.php) niitä myy ja toimittaa - kun vilkaisin sivuja alkoi itseäkin kiinnostaa nuo uuden uutukaiset mallit ja olihan siellä kaikkea muutakin tarjolla - kannattaa vikaista, jos on kiinnostunut. 

Itse tuon robotin käyttäminen ei ole niin säännöllistä ja usein tapahtuvaa kuin alkuun, ymmärrettävästi, mutta onneksi vaimo on oppinut sitä käyttämään, vaikka aluksi vähän vastustusta olikin. Olihan hän tottunut siihen, että isäntö tuo kaikenlaista testattavaa ja teknistä kotiin ja niitä on nurkat täynnä, mutta jälkeenpäin katsoen tästä laitteesta on ollut perheessämme yllättävän paljon hyötyä jos sitä mitataan vaikka sillä, että kuinka montaa henkilöä se on ilahduttanut ja auttanut.

Nyt alkaa olla laite siinä iässä, että laite ei jaksa noilla vanhoilla akuilla imuroida koko asuntoa kerralla, mutta onneksi silti osan ja voi sitten miettiä jaksaako viedä laitetta lataukseen, vai hankkisiko uudet akut. Tästä voisi saada hyvän idean eli pitänee miettiä hankkisiko uudet akut ja niiden vaihtamisoperaatiosta voisi sitten laittaa tänne päivitystä. Pitänee miettiä mistä saisi asiaan liittyen jonkun sponsorin?!

Päivitys 15.6.2015
Nyt on sitten tuossa hyvin palvelleessa ja palvelevassa Neatossamme ne uuden uutukaiset akut ja hyvin pelittää. Muutama kuva liitteeksi. Hankin Robokeskuksesta siis uudet tehokkaammat Li-Ion-akut ja vaihdoin ne itse. Tämä siksi, koska ne vanhat akut alkoivat olla tiensä päässä ja vaihto-operaatiokin onnistui heittämällä itse suoritettuna! Neatolle kerroin valikon kautta, että nyt sillä on uudet akut ja taas "hän" jaksoi siivota koko asunnon yhdellä latauksella ja poweria vielä jäikin!

Uusi Li-Ion-akku - asennustoimenpiteitä 15.6.2015

Uusi Li-Ion-akku - asennustoimenpiteitä 15.6.2015

Palataan siis asiaan jälleen tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti