Sivut

maanantai 20. helmikuuta 2012

Loppukäyttäjätestaus-idea - eräs harrastus

Siitä se idea sitten lähti...

Koska olen aina ollut kiinnostunut kaikenlaisesta tekniikasta, olen ollut yhteyksissä erilaisiin toimijoihin ja laitteiden maahantuojiin ja aina välillä olen saanut heiltä koekäyttööni/testattavaksi erilaisia tuotteita, joista olen sitten saanut antaa loppukäyttäjäpalautetta ja osa palautteesta on välittynyt jopa kehittäjille asti.

Toki tälläistä kommentointia ja loppukäyttäjätestausta voi harrastella pienemmässä mittakaavassa myös siten, että kommentoi suoraan yrityksille ja valmistajille itse ostamiaan tuotteita ja/tai palveluja, mutta tällöin kommentoitavien tuotteiden ja palvelujen määrä on huomattavasti pienempi ja ristiinvertailukokemukset luonnollisesti hankalampia toteuttaa.

Mikäli ajattelee mahdollisten loppukäyttäjien erilaisuutta ja mm. eri lokalisaatioita (eri maissa asuvia ja esim. paikalliselle kielelle käännettyjä valikoita ja toimintoja sekä käyttöohjeita), niin eri tavarantoimittajille ja valmistajille sekä maahantuojille olisi mielestäni erittäin kannattavaa ja hyödyllistä valjastaa laajemminkin tälläisiä eri elämäntilanteessa olevia loppukäyttäjätestaajia ja tietenkin luonnollisesti mielellään ammattihenkilöitä tälläiseen loppukäyttäjätestaukseen. Tästä toiminnasta on jo saatu pienessä mittakaavassa erittäin hedelmällisiä ja positiivisia kokemuksia.

Nimimerkillä: "Kukin tekee sitä mitä parhaiten osaa"!

Kommentteja:

  • Tätä ideaa on koeponnistettu onnistuneesti jo muutamien toimijoiden kanssa, vaikka idea on vasta rantautumassa Suomeen paremmin. Ulkomailla esim. Saksassa tämänkaltainen testaaminen ja ensikäden kommenttien saaminen käytössä olevaan ja kehitysideoiden kalastaminen tulevia malleja varten on kovassa käytössä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti