Sivut

torstai 29. syyskuuta 2016

Litchi App Androidille

Nyt on testailtu vähän tuon lentävän DJI laitteen kanssa myös alustavasti tuollaista Litchi App:ia, joka on saatavilla sekä iOS-versiona, että Androidille ja tässä seuraavassa on näitä ajatuksiani, joita olen kokeilemisen aikana kerännyt (tähän mennessä):

Litchi App (kuvankaappaus sivulta:https://flylitchi.com/)
Testaamani versio oli: Litchi for DJI Phantom/Inspire (v3.6.5)

Appsin sivuilla sanotaan, että "Compatible with Phantom 4, Phantom 3 Standard, Phantom 3 4K, Phantom 3 Advanced, Phantom 3 Professional, Inspire 1 and Inspire 1 Pro/Raw".

Laite asentui hyvin Android-tabiin. DJI GO App:in samanaikainen käyttäminen tai käynnissä oleminen ei ollut hyvä juttu.

Erityishuomioita asian suhteen oli, että sovellus vaatii kohtuullisen suorituskykyisen alustan toimiakseen kaikilta osin tehokkaasti. Tämä huomattiin mm. silloin kun kutki histogrammin näyttämisen päälle, jolloin kameran kuva alkoi välkkymään / sykkimään tabletilla (Samsung Tab A SM-T555, mutta esim. Samsungin Active Tab SM-T365 suoriutuu ko. tehtävästä mallikkaasti eli kyseessä lienee kuvasuhteen skaalaaminen ja myös sisäisten komponenttien laskentateho ja tehokkuus).

Tähän tiettyjen Litchi App:in ominaisuuksien vajavaiseen toimintaan eräs selitys lienee siis se, että SM-T555 tabi ei osaa prosessoida (muuttuneen kuvasuhteen takia) tarpeeksi tehokkaasti kuvadataa. Tässä Android Tab A:ssa kun on erilainen kuvasuhde verrattuna aikaisempaan ja/tai Android versioon ja aikaisemmassa versiossa nuo tehokkuutta vaativat toiminnot toimivat kuitenkin peremmin. Tätä asiaa kun paljon selviteltiin, niin ratkaisuksi muodostui se, että hankin käyttööni tuollaisen tehokkaamman tabletin, joka soveltuu muutenkin paremmin käyttöön tuollaisissa vaativissa olosuhteissa. Täta asiaa oli edesauttamassa Samsungin edustajat ja muut sponsorit ja asiaan keskittyneet tahot.

Tuon tehokkuusasian selvittelyn tuoksinassahan tuli sitten kokeiltua eri vaihtoehtoja ja tuollainen Samsungin aikaisempi Android -Tab-malli Samsung Tab SM-T535 kun toimii tuon Litchi App -sovelluksen kanssa paremmin, vaikka se on suurinpiirtein samanlainen suorituskyvyltään kuin uudempi SM-T555 Android Tab, mutta jokin tuotteiden ja softien yhteensopivuudessa mättää. Ongelmia ei ole kaikilta osin, mutta tiettyjen ominaisuuksien suhteen (histogrammi ei voinut olla päällä ja Tracking ei toiminut hyvin, koska kuvan näyttäminen lakkasi eli tuli musta ruutu kuvan sijasta kun laittoi seurannan päälle. Seuranta sinänsä toimi ok, mutta kuva ei välittynyt/päivittynyt).

Muutamia suomennoksia halutin korjata (kuten esim. REPORTTI tulisi alla RAPORTTI eli teksti tulee ennen automaattisen lennon suorittamista annettavan raportin yhteydessä otsikkokentässä) ja siksi rekisteröidyin tuonne tiettyyn palveluun, jossa sain antaa oman panokseni kielelliseen käännöstyöhön tuon sovelluksen osalta.

Lisätietoja tuotteesta https://flylitchi.com/

Kyseessä on siis maksullinen sovellus (08/2016), jonka hinta oli 24,99 € Androidille, joka sopii käytettäväksi mm. DJI Phantom 3 ja 4:n kanssa. Itse sain ko. sovelluksen koekäyttööni valmistajan edustajalta (VC Technology Ltd) ilman veloitusta. Hinta lienee suunnilleen sama iOS:n version käyttäjille.

Omia mielipiteitä:
  • Toistaiseksi peruskäytössä DJI:n mukana tuleva softa tuntuu hieman luotettavammalta kuin Litchi App, mutta se liittyy siihen, että tuota DJI Go -Appia on käytetty enemmän ja siitä on enemmän itsellänikin hyviä kokemuksia. Toisaalta tuo DJI GO App ei pysty kaikkeen mihin Litchi App, joten tuo Litchi App on kuitenkin hyvä olla olemassa ja sen käyttöä kannattaa mielestäni harjoitella enenevässä määrin.
  • Sovellon on mielenkiintoinen ja se lisää mahdollisuuksia toimia eri tilanteissa. Etsintätehtävien harjoittelussa siitä ei liene niin paljon apua kuin esimerkiksi video-/valokuvaajalle, joka saa muodostettua sillä haluamiaan reittejä ja saa monenlaiset kontrollit reittien suorittamiseen.
  • Enemmän pitää kuitenkin sovellusta kokeilla ja sen kanssa harjoitella, ennen kuin pystyy mitään painavampaa sanomaan,  mutta kehityskelpoinen ja käytännöllinen tuote mielestäni jo tälläkin kokemuksella.
Lisäkokemusten karttuessa toki minun pitää tätäkin postausta yrittää päivittää, jotta saadaan lisätietoa halukkaille aiheeseen liittyen.

- Pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti