Sivut

perjantai 26. lokakuuta 2018

JJ-Trailers 3000S -kippikärry RPAS Tampere 501 käyttöön syksyllä 2018

Ryhmällä käytössä oleva peräkärry.
Ryhmämme eli siis Vapepa RPAS Tampere 501 -ryhmän vahvuudet ja suorituskyky lisääntyi jälleen, kun saimme otettua operatiiviseen käyttöömme kuomullinen peräkärryn (JJ-Trailers 3000S -kippikärry), jolla nyt saamme teltan, pöydät/työtasot, tuolit, teltanpainot, maalinuket (etsintäharjoituksia varten), aggrekaatin sekä muut olennaiset kalusteet kulkemaan harjoituksiin ja oikeille etsinnöille. Kiitos tästä kaikesta kuuluu kaikille eri yhteistyökumppaneille, jotka ovat ryhmää näissä aluvaiheen asioissa auttaneet etenemään siihen toivottuun suuntaan.

Ryhmällä käytössä oleva PupUp-teltta, jossa voidaan työskennellä ja tehdä mm. kuvatulkintaa.
Teltta sivusta kuvattuna. Musta kolmella umpiseinällä ja yhdellä oviseinällä ja teltan koko on 2x3 m.
Tällaista yhteistyötä ja yhteispeliä tarvitaan ja siksi on hyvä, että mahdollisimman moni pystyy ottamaan osaa yhteisen hyvän tavoittelemmiseen ja silloin kukin tekee sitä mitä osaa tai mistä on kiinnostunut ja voimme auttaa toinen toisiamme eri ammattiryhmien välillä ja eri osaajien toimesta.

Telttaan olisi tarkoitus vielä saada hankittua viileitä kelejä silmällä pitäen kaasulämmitin ja sen hankimiseksi ollaankin avattu jo keskusteluyhteyksiä, joten katsotaan miten se etenee.

Olen aina ollut sitä mieltä, että Vapepa-toiminta eri osa-alueidensa myötä antaa isolle joukolle sellaisen harrastuksen, jolla on merkitystä ja itse toiminnassa mukana olevana aktiivina on hienoa huomata, että hyvää saadan aikaiseksi niin monella tavalla ja monella osa-alueella kun vaan jaksetaan yrittää.

Mukana kärryssä kulkeva "maalihenkilö".
"Maalihenkilö" sijoitettuna maastoon etsintäharjoituksessa etsintäkurssilla.
IKH:sta hankitut pöydät, jotka voidaan kytkeä toisiinsa ja jotka saadaan sijoitettua telttaan sopivasti.
Aggrekaatti, jolla saadaan teltan valoille virtaa ja saadaan ladattua akkuja ja käytettyä muitakin olennaisia sähkölaitteita.
Peräkärry varustettiin kuomulla, jotta saadan teltta ja muut tarvikkeet kulkemaan sateelta suojassa ja lisäksi lisätoiveiden mukaan asennutettiin kärryyn keltaiset sivuvalot, koska se lisää olennaisesti kärryn havaittavuutta pimeällä ja se lisää siis myös turvallisuutta puolin ja toisin.

Kärryn sivuvalot, joista on hyötyä esim. pimeällä.

Olemme ideoineet, että kärryyn voisi vielä hankkia tasovilkkuja (R65 hyväksyttyjä) asennettavaksi, jotta saadaan se vilkkumaan sopivasti ja sitä voitaisiin käyttää tiealueella suojana henkilöiden toimiessa RPAS-toiminnassa tien välittömässä läheisyydessä, mutta katsotaan miten tämä saataisiin aikaiseksi.


Lisäksi olemme miettineet kärryn varustamista ylimääräisellä akulla, jotta saisimme kärryn ledivalot palamaan kärryn ollessa irti autosta. Tämä vaatii siis vään harrastuneisuutta ja sähköjohtoa ja muutaman muun osan, mutta katsotaan saadaanko sellainen yhdessä jossakin vaiheessa aikaiseksi. Pitänee siis päivittää postausta kuvien kera, jos sellaisen ihmeen joskus saisimme aikaiseksi.

Monessa mukana oleva innokas vapaaehtoinen toimija - Pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti