Sivut

tiistai 3. toukokuuta 2016

META TargaPark rekisterikilpeen sijoitettava peruutustutka

Hankin otsikon mukaisen peruutustutkan, jotta voisin kokeilla olisiko tuollaisesta jälkiasennettavasta peruutustutkasta mitään havaittavaa hyötyä tälläiselle TeeSeItse-miehelle ja osaisinkohan sen itse asentaa autooni. Voin kertoa tässä vaiheessa, että osasin ja se sujui mielestäni yllättävän mallikkaasti.

Tässä muutamia juttuja matkan varrelta.

Rekisterikilven irrottaminen kuului työvaiheisiin ja sitten puskuriin porattiin pieni reikä. 
Asennusohjeitakin piti aina välillä lukea (suosittelen lukemaan ne etukäteen).
Rekisterikilven lukituspalikat olivat kiinni rekisterikilven takalevyssä, josta ne sitten sai irrotettua ja käyttöön.
Virran laitteelle otin oikeanpuoleiselta takavalolta, koska siellä johtimet olivat helpommin saatavilla.
Peruutusharjoittelua ja etäisyyksien testaamista.
Yhtenäinen piippaus alkoi kun olin päässyt tälle etäisyydelle pahvilaatikosta.

Mainos ja tarkempaa tietoa Meta TargaPart -tuotteesta mm. One-Pro:n sivuilla: http://www.one-pro.fi/tuotteet/rekisterikilpi_peruutustutka/index.html

Omia havaintoja:
  • TeeSeItse-henkilö pystyy asentamaan tuotteen suhteellisen siististi ja helposti autoon.
  • Laitteen kalibrointi ja testaaminen vie jonkin aikaa, mutta onnistuu itse tekemällä.
  • Harjoittelu on sitten myös eräs vaihe, jota kannattaa kokeilla vaikka jonkun kaverin avustuksella.
  • Kulmat jäävät pimentoon, koska antureita ei ole kulmissa, kuten monissa sellaisissa malleissa, joissa antureita olisi useampi. Pitänee joskus kokeilla sitten asentaa toiseen autoon vaikka toisenlainen laite ja vähän vertailla tuotteita keskenään.
  • Paketissa ei ollut mukana reikäporaa, joten sellainen piti olla itsellä (onneksi sellainen löytyi omasta varastosta).
  • Keskusyksikkö kannattaa sijoittaa siten, että säätöihin pääsee helposti käsiksi. 
  • Summeri kannattaa asentaa siten, että se kuuluu hyvin sisätiloihin. Vaikka äänänsäätö laitteessa onkin, niin radion ollessa päällä ja auton ollessa käynnissä piippaus ei välttämättä kunnolla kuulu (tämä toki riippuu käyttäjän korvista).
  • Testasin laitetta ensin ulkoisella virtalähteellä (pienellä 12 V:n lyijuhyyteläakulla, mutta koska siinä oli jatkuvasti virta päällä, niin auton ollessa parkissa läheltä kulkevat henkilöt saivat aikaiseksi piippauksia ja tämähän jos mikä aiheutti mielenkiintoisia pelästys- ja ihmetusefektejä paikalla olleissa henkilöissä).
  • Peruutusvaloille kytkemällä tuotteen saa toimimaan kuten sen pitäisikin toimia.
  • Lisäksi tuote on siisti ja suhteellisen huomaamaton asennukseltaan.
  • Tuotteessa on riitävän pitkät johdot, mutta koska johtoja ei saa lyhennettyä, niin niiden sijoittamista pitää miettiä ja ne kannattaa suojata kunnolla.
  • Olen saanut kahdenlaista tietoa tuotteen soveltuvuudesta etu-/taka-asennukseen, mutta se on vielä itseasiassa kokonaan selvittämättä lopullisesti, että voisiko samanlaisen tuotteen sijoittaa myös etu-tutkaksi. Toisaalta johtimien pituus voi vaikuttaa asiaan ja yleensä kenties etu-tutkan toimintaperiaate voi joiltakin osin erota takatutkasta, mutta pitääpä yrittää selvittää. Tai toisaalta voisi miettiä kokeilevansa eteen toisenmerkkisen / saman valmistajan erilaisen tutkan asentamista. 
  • Itseäni kiehtoi tässä  nimenomaisessa tuotteessa se, että sen pystyisi asentmaan itse ja ilman näkyviä porauksia auton puskuriin, koska jos heti tai pidemmän testin jälkeen jälkeen tuote osoittautuisikin kannattamattomaksi, niin sen poistaminen ei olisi niin iso ongelma kuin perinteisen tutkan ja mikäli joskus haluaisi vaihtaa tutkan tyyppiä toisenlaiseksi, niin sekin onnistuisi.
  • Laitoin itse hankkimani sulakkeenkin tuohon virransyöttöön. Sulaketta ei tullut mukana, joten sekin on eräs asia, joka pitää ainakin TeeSeItse-henkilön miettiä etukäteen.
  • Verhoiluja joutui purkamaan jonkin verran, mutta se onnistui helpohmkosti.
  • Loppukommentti: Mukava lisä turvallisuuteen, mutta pelkästään tähän illuusioon ei voi tuudittautua, joten kannattaa kuitenkin ajaa ja peruutella turvallisesti. Mukava lisäominaisuus autoon, jossa peruutustutkaa ei alkuperäisenä asennuksena ole.
Kiitos One-Pro:n edustajille ja paikallisille jälleenmyyjille konsultaatiosta ja nopeista vastauksista kysymyksiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti