Sivut

torstai 18. helmikuuta 2016

YongNuo YN-560 IV salama

YongNuo YN-560 IV salama lisää omaan salamarepertuaariin.
YongNuo YN560-II ja YN560-IV manuaalisalamat
Hankin taannoin Verkkokauppa.comista itselleni uuden tehokaan manuaalisalaman, koska tuntui siltä, että sellaista tarvittaisiin ja niinhän se olikin heti seuraavalla kuvauskeikalla.

Salamassa on itsessään radiolähetin ja -vastaanotin ja minulla sattui olemaan YongNuo RF-602 kaukolaukaisimet, joten sän lisää ominaisuuksia tuon salaman myötä. Etsiskelin halpaa lisäsalamaa ja tuo oli myynnissä noin 100 euron hintaa, joten päädyin siihen.

Salamassa on laaja tehonsäätö ja metallinen salamakenkä, joten sekin puolsi ostosta ja koska tarjonta vastasi tarpeitani, niin päädyin tuohon. Edellinen salama minulla oli myös YongNuo YN-560 II -versio, sekin hyvä, mutta ei toimi langattomasti suoraan tuon uuden kanssa. Minulle on onneksi kertynyt muutamia noita YongNuo RF-602 vastaanottimia, joten vaikka ne eivät TTL-tekniikkaa tuekaan ja tietoa siten välitä, niin saan niillä hoidettua nyt entistä enemmän kuvaustilanteita lähitulevaisuudessa. Vain mielikuvitus asettaa rajoja (ja tietenkin ajankäyttö näihin harrastuksiin).

Tuo on siis erittäin tehokas ja hyvä manuaalisalama monipuolisin säätömahdollisuuksin varustettuna. Siinä on sisäänrakennettu radiovastaanotin sekä se lähetin, joka on yhteensopiva YongNuo RF-600, RF-603 ja RF-602 -radiolaukaisinten kanssa.

Tuo laaja tehonsäätö saa minulta kiitosta ja nuo nopeat latausajatkin tuntuvat sopivan ainakin tälläisen harrastelijaluokan kuvaajan tarpeisiin hyvin. Salamassa on hyvät liitännät ja sitä on helppo käyttää. Se on siis mainoksenkin mukaisesti erinomainen valinta strobistikäyttöön.

YN-560 IV:llä voi siis ohjata langattomasti muita YN-560 IV ja III -salamalaitteita (harmillista on, että oma jo olemassa ollut sattui olemaan tuota II-mallia, joten tässä yhteydessä se ei auttanot, mutta asia toimi, kuten edellä kuvasin).

Vähän netistä kopioituina noita osaa kiinnostavia teknisiä tietoja:

  • Ohjeluku: 58 (105 mm ISO 100)
  • Moottoroitu zoom, 24-105 mm
  • Optinen orjakenno
  • PC-sync-liitäntä radiolaukaisimia varten
  • Äänimerkki (jonka saa onneksi pois päältäkin)
  • Nopea latausaika: ~ 3 sekuntia
  • Tehonsäätö: 1/1 - 1/128 (asetettavissa pienin väliportain 0,3...0,5...0,7...jne.)
  • Metallinen salamakenkä
  • Takuu 12 kk

Pakkauksessa oli lisäksi käyttöohjekirja (tietysti Lontoon murteella ei siis Suomeksi) ja suojapussukka sekä jalustatuki.

Omia ajatuksia ja tunnelmia:
Käyttö ladattavien Nimh-paristojen kanssa sujuvaa ja nopeata. Pienet latausajat (muutamia sekunteja) voi ottaa usempia kuvia peräjälkeen salaman hidastumatta. Ollut oikein tukevanoloinen ja varmatoiminen omassa käytössä.

Manuaalisalamaksi hyvä ja varma valinta ja hintaluokkaansa nähden mainio kapistus ja hyvä apu ja/tai lisä omaan valaistusrepertuaariin.

Palataan jälleen asiaan kevään mittaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti