Sivut

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

BESTGRIP BG1000 jäänasta "Ice studs"

BESTGRIP BG1000 jäänasta "Ice studs"

Sain marraskuun 10. 2015 IKH Oy:n edustajalta sponsorointina kokeiltavakseni mm. vapaaehtoishommiin liittyen 40 kappaleen jäänastapaketin "BESTGRIP BG1000 JÄÄNASTA", joiden maahantuojana siis IKH Oy toimii.

BG1000 jäänastapaketti 40 kpl (listahinta IKH Oy:n verkkokaupassa 11.11.2015 46 € ja 20 kpl:n paketti 26,90 €)

Ensivaikutelma oli hyvä ja pitipä heti asiaa alkaa kokeilemaan, vaikka tuolla ulkona vielä ei ihan kauhean liukasta marraskuuta vielä eletäkkään. Käsin ruuvaaminen kenkään onnistui erittäin hyvin ja se oli helppoa. Nastat sai myös pois helposti paketissa mukana tulevan työkalun avulla (tämä tosin vaatii sopivan vääntimen tai sähköisen työvälineen, mutta sellaisia monesti kotoa jo löytyy). Mikäli paljon nastoja ruuvailee esimerkiksi renkaisiin, niin kannattaa käyttää asiaan soveltuvaa ruuvinväännintä ja/tai akkuporakonetta.
(http://www.ikh.fi/tuotehaku/bg1000)

Ruuvaus onnistuu käsin vanhoihin kuluneisiin jalkineisiin helposti

Nasta asennettuna päkiän kohdalle ja hyvin kuluneenkin kengän pohjan paksuus riitti nastalle

Nasta asennettuna kantapään kohdalle (kuvassa Sievin hyvinpalvelleet kengät koekaniineina)

Nastan ulkonema sivustapäin (päkiän kohdalla oleva nasta)
Nastat sopivat jalkineisiin ja renkaisiin ja niitä on myös isompiin renkaisiin monenlaisia. Minua kiinnostivat kovasti nämä kenkiin soveltuvat nastat, koska vapaaehtoishommissa ollaa monesti ainakin talviaikana sellaisissa paikoissa, joissa nastoista tai nastakengistä saattaa olla paljonkin hyötyä ja olen jo hukannut useamman kenkien päälle vedettävän liukuestevarusteen toisen parin metsäetsinnöissä, joten jos tämä auttaa asiaa, niin kannattaahan sitä kokeilla käytännössä. Mikäli siis on olemassa sopivat kengät, joihin nastat voi kiinnittää, niin se puoltaa ajatusta, että ei tarvitse ostaa paljon kalliimpia oikeita nastakenkiä, mutta toki puolensa on molemmissa asioissa ja siksi haaveilen sitten joskus "isona" mahdollisista nastakengistä näiden nastoitettujen versioiden oheen ;) - täytynee puhua pukille...tai toivoa hyvää sponsoria!

Päivityksiä on tulossa tähänkin artikkeliin...

Testaaminen lumella ja jäällä antaa odottaa itseään, koska niitä ei ole tällä hetkellä vielä saapunut tänne Pirkanmaalle. Sitten kun tännekin saadaan "talvikelit" niin kokeillaan noita ihan autenttisesti "luonnossa" ja valmistellaan VAPEPA-kengät nastoilla valmiiksi h-hetkeä varten. Kokemuksien haaliminen siis aloitetaan heti kun voidaan sen suhteen.

Mitä mieltä siis olen ennen autenttista kokeilemista siitä, onko nastoista apua? Ideana asia on huippu ja toteutuskin erittäin hyvä ja jos nastat olisivat vähän halvempia, niin minulla olisi sellaisia jo ollutkin omasta takaa hyllyssä. Onneksi välillä tulee tarjouksia kun seuraa mm. IKH Oy:n mainoksia (viimeksi marraskuun alussa muistan printtimainonnanssa tarjouksen nähneeni).

Elättelin ja elättelen edelleen toiveita myös siitä, että pääsisin samalla testaamaan käytännössä (vertailun vuoksi) myös nastakenkiä eli Icebug-nastakenkiä tai JETI:n nastakenkiä, mutta katsotaan mitä tällä ristamalla tulevaisuus tuo tullessaan...

Päivitys 13.11.2015
Perjantai ja 13. pvä, joten vaikka liukasta ei olekaan, niin pävitän tähän vähän kuvia nastojen sijoittelusta noihin metsässä "rymyämiskenkiin". Hienosti asennus sujui ja se meni omasta mielestäni todella nopeasti. vielä olisi anturoita ollut, joihin olisi voinut lisänastoja laittaa, mutta yhteensä kenkiin asensin siis 40 kpl nastoja, joten paljon laitoin kokeeksi. Pitää hankkia lisää nastoja jossakin vaiheessa, jotta saa nastoitettua muitakin kenkiä. Nastat saa toki irti, jos osan noista haluan siirtää toisiin kenkiin, mutta perempi lienee, että hankin lisää noita nastoja.




Palaamme siis tähänkin asiaa lähiaikoina ja päivityksiä tulee lisää!

Päivitys 27.1.2016
Tänään hankin lisää nastoja kenkiin ja kiinnitin niitä noihin Sievin kävely-kenkiin lisää. Kyllä siinä oli hyvä edetä liukkaalla kun oli kengissä nastoja.

Mietin tosin sitä, että koska nastoja myydään 20 kpl:n paketeissa, niin mielestäni muutama lisää per paketti ei olisi pahitteeksi...tuolla kahdellakymmenellä saa juuri ja juuri sopivasti (=minimi) nastoja kahteen kenkään eli kenkäpariin, mutta omasta mielestäni muutama lisänasta voisi olla turvallisuuden kannalta hyvä lisä.

Pitääpä siis ostaa noita varastoon muutamia ja lisäillä tarpeen mukaan...

Tykkään edelleen tuotteesta hieman enemmänkin tuotetta kokeilleena. Vertailukohdaksi toki olisi hyvä saada joskus kokeiltaviksi Icebug-nastakengät, mutta katsotaan sitä tulevaisuudessa ja lisätään se vielä saavuttamattomien haasteiden listaan.

Päivitys 30.1.2016
Tänään oli nastoista jälleen hurjasti hyötyä. Roudasin nimittäin kuvausvälineistöä paljon teatterille ja sieltä pois ja parkkipaikka teatterin pihamalla oli erittäin liukas, koska se oli ihan jäässä. Ei ollut siitä kohtaa hiekoitettu, johon autoni pysäköin ja ilman nastoja en olisi pärjännyt ja saanut tavaroitani turvallisesti itseäni vaarantamatta kohteeseen ja takaisin autoon.

Nastat useissa kengissä ovat hyvä asia ja olen huomannut, että koska laitoin nastat itse noihin vanhoihin Sievin jalkineisiin (kuva sivun ylälaidassa) ja minulla on toiset samanlaiset kengät, mutta uudemmat, niin noiden kenkien vaihtaminen lennossa onnistuu suhteellisen nopeasti (eli esimerkiksi eteisessä tai autossa kenkiä voi lennossa vahtaa) ja näin voin välttää sisältiloissa nastoilla kävelemisen.

Toki tämä vaatii sen, että on mukana kahdet kengät, mutta niinhän minulla yleensä on (ainakin näin talvella) ja jos nastakengät on jalassa autoillessa liukaalla, niin autosta noustessa esim. tienpientareelle turva on välitön, koska usein jos autoja luisuu penkkaan, niin keli on niin liukas, että ei jalkaisinkaan (siis ilman nastoja) oikein pysy tiellä pystyssä.

Turvallista alkavaa helmikuuta kaikille!

Päivityksiä edelleen tulossa!

T. Pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti