Sivut

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Nikon D7100

Nikon D7100

Kameralaukkuuni ilmestyi nyt keväällä uusi tulokas eli tuon hyvin palvelleen ja edelleenkin palvelevan Nikonin D80 järjestelmäkameran siirsin kakkoskameraksi ja nyt siis ykköskameran paikan lunasti Nikon D7100 (sillä kun saa jo niitä HD-videoitakin tallennettua). Tein hankinnan hyvin palvelevasta liikkeestä Rajalasta Tampereelta, eli http://www.rajalacamera.fi/ - suosittelen.

Kameran rungoissa ollaan mielestäni menty valovuosia eteenpäin tuossa tekniikassa kun vertaa tuota hankkimaani D7100 kameran runkoa ja tuota jo yli viisi vuotta vanhaa D80 järjestelmäkamerarunkoa keskenään.

Toki tuo vanha D80 palvelee vielä hyvin ainakin kakkoskamerana, mutta uuteen kameraan tutustuttani se on lunastanut paikkansa erinomaisena harrastusvälineenä. Suurin puute tuossa D80:ssa varmaankin oli se, että sillä ei saanut kuvattua tuota videomateriaalia, kun omaisuutta joskus olisi tarvinnut.

Pitkään harkitsin hankkisinko Nikonilta tuon D7000-mallin vai uudemman D7100-mallin. Päädyin tuohon uudempaan sen uudemman tekniikan ja muiden ominaisuuksien perusteella (tosin pitkään asiaa pohdin) ja olen ollut valintaani tyytyväinen.

Aikaa harrastukselle kun vielä olisi enemmän, niin saisi kokeiltua erilaisia kuvaustilanteita ja paikkoja, mutta pienin harppauksin tässä edetään.

Omassa käytössä hyväksi havaittuja juttuja kamerassa ovat mm. seuraavat ominaisuudet:

1. Kamerasta puuttuu optinen alipäästösuodin (OLPF) ja kuviin saadaan entistä enemmän tarkkuutta.
2. Kaksi muistukorttipaikkaa, jolloin niiden tehokas käyttö edesauttaa backupien ja RAW-kuvien tallentamista kuvaustilanteessa.
3. HDMI-liitin/-ulostulo.
4. Herkkä kenno ja nopea sarjakuvaus.
5. Tarkennuspisteiden määrä ja tarkennustavat.
6. Live View -toiminto.
7. Säänkestävyys.
8. Keveys ja kestävyys.
9. DX:n 1,3x rajaus.
10. jne.


Mitä olen jäänyt kaipaamaan? Ne asiat ovat lähinnä videokuvauspuolella olevia juttuja:

1. Kuvanvakainta ei ole, koska toistaiseksi minulla ei ole sellaista "putkea", joissa sellaisia olisi. Varsinkin videokuvauksessa asia olisi akuutti.
2. AV-liitäntää ei ole (HDMI on, mutta joissakin toteutuksissa olisin välineistöni takia toivonut sellaista).
3. Jatkuvalla tarkennustavalla putkeni ovat aika äänekkäitä tarkennuksen aikana ja tarkennus "seilaa jonkin verran. Tähänkin tottuu ja kun osaa ottaa sen huomioon käytön aikana, niin ei tule niin paljon ongelmia.

Nyt on Nikonilla otettu kuvia jos jonkinlaisissa tilaisuuksissa ja erittäin pätevä ja hyvä laitehankinta se on ollut. Pitkien tuntien mittaisten videoiden kuvaamisessa se ei vedä vertoja hyvälle ja monipuoliselle tavalliselle videokameralle, mutta säädettävyytensä ja valovoimaisuutensa takia se lunastaa paikkansa monenlaisissa koulutusvideointi- ja demotallennustilanteissa. Koska runkoon saa vaihdettu erilaisia valovoimaisia putkia, niin se tuo laitteen monipuolisuuden hyvin esille erilaisissa käyttökohteissa.

Päivitys 18.12.2014
Näin vuoden lopulla voisin yhteenvetona mainita, että hieno ja upea peli on tuo Nikonin D7100. Se on eräs hankinta, jota en ole katunut hankkimisen jälkeen, joten sekin kertoo jo paljon!

Laitteella on kuvailtu eri optiikoilla ja erilaisissa olosuhteissa ja tilanteissa ja kun sen saa itselleen tutuksi, niin yllättävätkin äkkinäiset tilanteet ja niiden tallennus on helppoa, mielekästä ja mielenkiintoista!

Lisätietoja tuotteesta saa Nikonin virallisilta sivustolta esim. osoitteesta: http://www.nikon.fi/fi_FI/product/digital-cameras/slr/consumer/d7100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti