Sivut

perjantai 5. kesäkuuta 2020

Testissä Pioneer DJ DDJ-200 DJ-ohjain

Tässä postauksessa kerron taannoin testissä olleesta Pioneer-merkkisestä DJ-laitteesta DDJ-200.

Pioneer DJ DDJ-200 -laite. Kuvassa ei ole kaapeleita.

Poikani löysi Pioneer DJ DDJ-200 -DJ-ohjaimen speksit ja esittelyn netistä ja koska se kiinnosti häntä, mutta asia häntä mietitytti. Asia oli hankala, koska varmuus siitä, että kannattaisiko sellainen laittaa hankintalistalle vai miettiä esim. hieman kalliimpaa mallia eli Pioneerin DJ DDJ-400 -mallia (isoveli) aiheutti päänvaivaa.

Laitteeseen voi syöttää virtaa esim. varavirtalähteestä.


Laite toimii käytöliittymänä ja vaatii esim. tietokoneen tai tabletin, jotta voidaan teokkaasti tehdä DJ-toimia.

Laitteen myyntipakkaus (edestä).
Laitteen myyntipakkaus (takaa).
Mistä tähän testiin lähdettiin?

Koska poikani on koko ikänsä seurannut isäänsä, joka innokkaana testaajana on saanut testattavakseen mitä milloinkin ja erilaisia tavaroita eri tavarantoimittajilta on tullut kokeiltavaksi, niin poikani ajatteli, että voisimme lähestyä Pioneerin maahantuojaa ja kysyä sellaista koekäyttöön.

Sanoin, että voin auttaa asiassa, mutta hän saa miettiä perustelut ja kartoittaa tarpeen ja miettiä mitä ko. laitteesta haluaisi testata ja kysellä ja sitten kirjoitamme yhdessä viestin. Eli tämä oli yhteinen projekti, joka sitten onnistui yli odotusten. Poika oli koko ajan asiasta kiinnostunut, koska motivaatio oli kohdallaan ja näin ollen teimmekin kirjeen ja lähestyimme Pioneerin laitteiden maahantuojan edustajaa. Hän kohteli meitä hienosti ja ymmärsi asian ja saimme kuin saimmekin sellaisen koekäyttöömme vähänksi aikaa.

Kiitos siis asian mahdollistamisesta ko. maahantuojalle/tavarantoimittajalle. Tämä ei ole siis maksettu mainos, eikä siinä mielessä kaupallisessa yhteistyössä tehty postaus, mutta toki kerron mielelläni kohdalle osuneesta mahdollisuudesta ja asiallisesta asiakaspalelusta ja sijoituksesta tulevaisuuteen (koska myöhemmin on paljon mahdollista, että pojastakin tulee Pioneerin omistaja ja näin ollen jälleenmyyntikanava Pioneerilla ahtivoituu yhden loppuasiakkaan suhteen).

Lainalaite on jo toki sittemmin palautettu ja pidämme korvat höröllä, jos saisimme tuon laitteen mainitun isoveljen eli DJ DDJ-400:sen joskus kokeiltavaksemme, jotta voisimme sitten vertailla tuotteita ja miettiä olisiko niistä jompi kumpi sellainen, johon itse kannattaisi laskea budjettia ja laittaa tuote hankintalistaan. Tuo DDJ-200 jo osoitti kyntensä ja osoitti olevansa vakaa ja helppokäyttöinen laite käytettävyyden ja käyttöliittymänsä osalta. Pojankin mielestä asia oli näin ja itse insinöörinä pidin toteutuksesta ja tuntumasta ja innostuin monta iltaa itsekin laitteen kanssa aikaa viettämään.

Omia mietteitä:

  • Laite on hieno, siisti ja käyttäjäystävällinen.
  • iOS-laitteeseen (tabletti) kytkettäessä ohjelmistoon liittyy opetusohjelma, jonka avulla pääsee helposti alkuun ja saa harjoiteltua erilaisia asioita. Vaatii englannin kielen perusosaamista.
  • DDJ-200-laitteessa on jopaljon ominaisuuksia ja DDJ-400 laajentaa vielä repertuaaria tästä.
  • Laitteen hinta on monessa paikkaa (testihetkellä) alle 200 euroa. Isovelimallista joutuu pulittamaan noin 100 euroa enemmän. Pienellä budjetilla tämä on haastavaa, koska oheislaitteita pitää myös olla tai hankkia, mutta kuvittelisin, että osaava nuori, joka haaveilee harjoittelevansa DJ-uraa varten, saa tästä hyvän ponnistuslaidan tuleviin juttuihin.
  • Laite ei ole iso, mutta riittävän kokoinen, jotta siihen saa hyvän tuntuman ja nappuloihin osuu isommillakin nakkisormilla.
  • Laite oli varmatoiminen ja ainakaan iOS-laitteen softan kanssa ei tullut sovelluksesta ja yhteensopivuudesta johtuvia keskeytyksiä musiikin soittoon, koska nämä lienevät ikäviä h-hetkellä DJ-hommissa. Eli kokeneemmalle DJ:llekin tämä voisi olla hyvä varalaite kuljettaa mukana.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti