Sivut

maanantai 21. tammikuuta 2019

Feiyutech Vimble 2 -gimbal kännykälle, harmaa

Nyt on ollut itsellä kokeilussa Feiyutech Vimble 2 -gimbal eli siis kolmiakselinen kännykälle tarkoitettu gimbal, jonka tarkoituksena on siis minimoida esimerkiksi kävelystä johtuvaa tärinää ja kameran heiluntaa, pitäen kameran tiukasti kohti kuvattavaa kohdetta.

18 senttimetrin teleskooppivarren avulla tuote kasvattaa mahdollisuuksiaan ja sillä voi ottaa selfie -ja ryhmäkuvia helpommin. Feiyutechin uudella kiinnityksellä kuvaussuunnan vaihtaminen onnistuu helposti vaakatasosta pystyyn ja tämä helpottaa toimintaa monessa tilanteessa.

Kuvan lähde: www.verkkokauppa.com
Matkapuhelin keskustelee gimbalin kanssa langattomasti Bluetooth-yhteydellä ja gimbal kääntyy automaattisesti lukitun kohteen liikkuessa, pitäen kohteen tarkasti ruudun keskellä.

Puhelimeen ladattavan Vicool -sovelluksen avulla toimintoja pitäisi voida ohjata kätevästi varressa sijaitsevilla painikkeilla. Tämä on totta, mutta sovellus tosin ei pysy vakaasti päällä Samsung S8:n kanssa, joten käytän itse usein kameran omaa videointisoftaa, johon olen tottunut, jotta voin olla varmempi kuvauksien onnistumisesta. Tästä johtuen gimbaalissa olevat ohjauspainikkeet eivät toistaiseksi toimi kameran ohjaukseen, koska kännykän kameran oma sovellus ei osaa ottaa käskyjä vastaan gimbaalilta, mutta toivotaan, että sovelluksen valmistaja annettujen palautteiden perusteella tekee piaisen korjauksen sovellukseen, jotta sitäkin voisi ja kannattaisi käyttää. Tapauskohtaisesti eri sovelluksien käyttö puoltaa paikkansa tilanteesta riippuen, joten halpa ja kätevä laite, joka antaa jälleen uusia mahdollisuuksia kuvauksen saralla.

Eli olen siis suhteellisen tyytyväinen silti hinta-laatusuhteeseen, vaikka sovelluksien toiminnassa olisikin toivomisen varaa, mutta laite sinällään toimii oikein hyvin ja pitää puhelimen vakaana. Käyttämistä toki pitää harjoitella, jotta saa hyviä "kamera-ajoja" suoritettua, mutta kun laitteeseen tottuu, niin tietyissä paikoissa siitä on paljon hyötyä.

Laitteen tärkeimmät ominaisuudet:

Yhteensopivien puhelimien mitat: 57 - 84 mm
18 cm teleskooppivarsi
Voidaan ladata varavirtalähteellä
2 tunnin latausaika
Paino ilman puhelinta 428 g
Mitat 118 x 110.5 x 323 mm
Kantavuus maksimissaan 210g
Käsikahvan pohjassa 1/4" kameraruuvikierre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti