Sivut

perjantai 9. joulukuuta 2016

Samsung Gear VR Consumer Edition ‐VR-lasit

Samsung Gear VR Consumer Edition ‐VR-lasit


Tekniset tiedot:
Optinen linssi: 96° näkökenttä
Anturit: kiihtyvyysanturi, gyrometri ja läheisyysanturi
Latenssi: < 20ms
Tarkennuksen säätö: liki- / kaukonäköiset
Pupillien välinen etäisyydensäätöväli: 54 - 70 mm
Fyysinen käyttöliittymä: kosketuslevy, paluupainikse, äänenvoimakkuuden säätö
Liitäntä: microUSB
Mitat: 92,6 x 201,9 x 116,4 mm
Väri: huurteenvalkoinen
HUOM! Gear VR on yhteensopiva vain seuraavien mallien kanssa: Galaxy S7, S7 edge, S6, S6 edge ja S6 edge+.

Valmistaja Samsung ja hintaesimerkki vastaaville 149,90 (9.12.2016 Verkkokauppa.com) 
Valmistajan tuotebumero SM-R322NZWANEE

Mielenkiinnolla odotin tutustumista ko. laitteeseen ja olin lukenut joidenkin muiden antamia kommentteja siitä, että mm. pikselit näkyvät laitteen kautta häiritsevästi, mutta omasta mielestäni se ei ollut ongelma. Erilaisia innovaatioita nähneenä tähän ikään mennessä tämä oli jotakin mielenkiintoista ja uutta, johon tutustumisesta olen erittäin iloinen.

Mukava ja mielenkiintoinen kokemus siis oli se kun ensikertaa sain tuotteen käyttööni. Laitteen käyttöönotto ja käyttäminen oli mielestäni heti alusta alkaen sujuvaa ja siinä heti kättelyssä opetettiin miten laitteella navigoidaan valikoissa.

Hurjiakin ilmaisia katselukokemuksia sai aika nopeasti, mutta vielä en ehtinyt syventyä asiaan niin, että osaisin mitään erityistä suositella. Korkeanpaikankammoaankin laitteella voi kokeilla, koska sellaisiakin animoituja videoita löytyi pienellä vaivalla.

Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen kokemus ja varmasti tulee jatkossakin välillä katseltua uusia asioita noiden kautta, mutta jotenkin tuntuu, että itselle ei välttämättä nuo tulisi säännölliseen käyttöön, mutta mene ja tiedä mieli voi muuttua kun löytää jotakin mielenkiintoista sisältöä laitteen kautta katseltavaksi.

Muutamat plussat, joita ensikertalaisena tuli mieleeni:

  • Laitteella pääsee laajentamaan kokemuspiiriä yllättävän helposti ja mielenkiintoisesti.
  • Laite oli helppo ottaa käyttöön.
  • Käyttökohteita keksii helposti lisää.

Muutamia miinuspuoliakin toki vielä löytyi ja niitä muutama seuraavassa listassa näin alkuun:

  • Puhelin (Samsung Galaxy S6) kuumenee jonkin verran laitetta käytettäessä ja siksi välillä ruutuun ilmestyy teksti, että anna  puhelimen levätä ja jäähtyä hetki, tai välillä tuli teksti, että irrota puhelin laitteesta ja anna sen jäähtyä ennen käyttämisen jatkamista (tarkkaa sanamuotoa en muista). Mutta tästä huolimatta
  • Laitteeseen on saatavilla oheislaitteiksi ohjaimia, joita kenties laajemmin tuotetta käytettäessä olisi hyvä harkita hankkivansa.
  • Tuote on kohtuuhintainen, mutta koska käsittääkseni keskimärin kuluttajamarkkinoilla on tuollaisia vastaavanlaisia laitteita noin 25 - 800 euron hintahaitarissa läheltäkin saatavilla (näin äkkiä katsottuna), niin olisi mielenkiintoista vertailla kyseisiä eri hintaisia tuotteita keskenään. Ehkä joku on tämän tehnytkin, joten pitääpä tutukia asiaa.
  • Laite näyttää kaikenlaisen viestinnän ruudulla, joka puhelimeen tulee sähköpostit, sms-viestit ja WhatsApp-viestit, jos niitä ei erikseen estä tulemasta näkyviin. Tämä on mielestäni sekä hyvä, että huono puoli. Mutta kun asian tietää ja tuntee ja sen saa konfiguroitua haluamakseen, niin homma toimii.
  • Hipaisuohjain on aluksi vähän tottumista vaativa juttu, mutta siihenkin oppii aika nopeasti.

Oma mielipide:

  • Hieno kokemus ja laite mm. viihdetarkoitukseen muiden laitteisen lisänä ja heti keksin paljon käyttökohteita ja juttuja, joita voisi laitteen kanssa testata.
  • Käyttöohjeissa kun sanottiin, että ei saa antaa alle 13-vuotiaille, niin siitä heti tuli kommenttia kotona, koska lapset ovat toki kaikista parhaita loppukäyttäjäkommentoijia ja heidän suustaan yleensä kuulee totuuden tai ainakin he sanovat suoraan, mitä ovat mieltä. Molemmat lapset kun ovat alle tuon 13, niin pitää nyt miettiä miten antaa heidän kokeilla laitetta vähän, mutta ei liikaa.

Lisää tietoa ja päivitystä tähän tulee kun kokemuksia tuotteesta karttuu enemmän.

- Pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti