Sivut

maanantai 20. kesäkuuta 2016

WALTTER V700 FHD -autokamera

Nyt on edellisen pienemmän Waltter V100 tilalla autossa Waltter V700 eli uudempi ja parempi "lippulaiva-malli" suomenkielisillä valikoilla ja Full HD tallennuksella varustettu autovideokamera tuollaisella 170 asteen laajakulmalinssillä.


Laitteessa on automaattinen videotallennus ja se tallentaa Full HD 1920*1080 videokuvaa.

Paketissa oli mukana 8GB Class10 MicroSD-muistikortti.

Kirkas 2,7” LCD näyttö suoratoistolla. Toimii auton 12V/24V-liitännässä (tupakansytytin). Valikkokielinä suomi, ruotsi, englanti ja venäjä.
  • 1080p Full HD -videotallennus
  • 3.0 Mpix CMOS-sensori
  • 170° laajakulmalinssi, linssin valovoima F/2.0
  • 2,7” kirkas LCD näyttö suoralla videotoistolla
  • Tukee Class10 tai nopeampia MicroSD-muistikortteja 1 - 32GB
  • Automaattinen silmukkatallennus (loop recording), säädettävä tallennuspituus
  • Päivämäärä ja kellonaika-asetukset videolle
  • Näytön- ja valikonkääntö. Kameran voi sijoittaa tuulilasiin ylös taustapeilin viereen tai alanurkkaan ylösalaisin.
  • Hämäräkuvaus. 6kpl hämärävalo ledejä
  • HDMI ja AV-ulostulot toistolle, esim. suoraan televisioon
  • Automaattinen laitteen ja tallennuksen käynnistys sekä sammutus 12/24V-liitännässä
  • Sisäänrakennettu G-sensori. Lukitsee tallenteet suuren törmäyksen tapahtuessa
  • 3.7V 600mAh lithium akku, USB-lataus ja tiedonsiirto
  • Autolaturi 12/24V
  • Laitteen mitat: 90 x 50 x 40 mm
Paketin sisältö:
  • V700 FHD autokamera
  • 8GB Class10 MicroSD muistikortti
  • Imukuppiteline
  • Autolaturi 12/24V
  • AV-kaapeli
  • USB-kaapeli
  • Ohjekirja
Omia mielipiteitä:
  • Videon laatu on hyvä ja esimerkiksi verrattuna V100-malliin sinä on huimasti parannusta.
  • Käyttö on helppoa ja yksinkertaista.
  • Ominaisuuksia on riittävästi ja automaattinen tallennuksen käynnistys virran kytkeytyessä laitteeseen on hyvä asia. Itse olen käyttänyt ylimääräistä kytkintä virran syötössä, koska Opelissa tulee koko ajan virta 12V:n autopistorasiaan ("tupsy").
  • Kamera joskus pitkän käytön jälkeen "jökähtää", mutta resetointi auttaa ja SD-kortin formatointi, joten syynä saattaa olla tuo täyteen tullut muistikortti ja laitteen kyky käsitellä asiaa. Aina tämä ei tapahdu ja olen alkanut miettiä sitä, että josko se johtuisi siitä, että osa tallenteista on poistosuojattu ja yksinkertaisesti kortille ei ole tilaa tallentaa uutta ennen formatointia. Asiaa en ole sen enempää tutkinut, kun tuon tallentamisen pystyy helposti tarkistamaan tuosta näytöstä. Toki ilmestyessään tämä "ominaisuus" on harmittava, mutta sen kanssa on oppinut toimimaan.
  • Nopeasti ohi sujahtavien autojen rekisterinumeroista ei aina saa jälkikäteen videosta selvää, mutta vähemmän hektisissä tilanteissa tallennuslaatu riittää jälkeenpäin tunnistettaviin rekisterikilpiinkin.
  • Lapset joskus ihmettelevät kyydissä ollessaan kun isä luettelee aakkoskirjaimin noita "hölmöilevien kanssa-autoilijoiden" rekisterinumeroita, mutta tämä on mielestäni hyvää harjoitusta Vapepa:n viestikursseja ja viestittämistä silmälläpitäen harjoitusmielessä ja lisäksi voittaa kiroamisen ja sen, että kommentoi muuten asiattomasti niitä kanssa-autoilijoita, vaikka he hölmöilisivätkin ;)
Päivitys 5.1.2016
Paljon on asioita tapahtunut edellisen kirjoituksen jälkeen, mutta laite on ollut aktiivisessa käytössä itsellä. Asensin autoon lisäksi kolmiosaisen kytkimen, jolla saan tuosta kamerasta ja muista 12V:n laitteista virrat manuaalisesti tarpeen mukaan pois, jotta saan kompensoitua Opelini "ominaisuuden", että 12 V:n pistorasiaan (tupsy) tulee virtaa kaiken aikaa, vaikka auto ei ole käynnissäkään. Kaverilla on samanlainen kamera omassa autossaan ja hänellä on myös positiivisia kokemuksia ja hänellä kamera käynnistyy auton käynnistyessä, koska virta 12 V:n tupsy-liittimeen tulee kun autossa on virta päällä (mutta nämä ovat näitä "pakollisia" Tee Se Itse -ratkaisuja, joita tehdään elämää helpottamaan, jos itsellä asiat eivät mene, kuten valtaosalla kavereista.

T. Pasi

14 kommenttia:

  1. Mikä mahtaa olla pisin tallennusaika 32GB kortilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Formatoin kysymykseesi alaite vastatakseni tuon oman 32GB:n korttini tuolla kamerassa ja sain omilla asetuksillani tuolle FHD muodolle tallennettaessa kameran laskuriin 5 h 22 min (melkein 5h 23 min) eli se kutakuinkin olisi tuo maksimiaika, joka tuollaiselle MikroSD-peruskortille sopii. Itse käytän yleensä 3 min tallennussykliä ja välillä tuota 1 min tallennussykliä.

      Poista
  2. Onko kamerassa mini- vai mikro USB liitin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mini-USB tuossa laitteessa muistaakseni on. Pitää vielä varmistaa oikein kohteessa. Paketin mukana tuli 12-voltin tupsy-johtimeen soveltuva pää, jossa toisessa päässä on tuo kameraan menevä liitin. Tuo johto oli lisäksi ainakin omaan käyttöön (suurin piirtein) sopivan mittainenkin.

      Poista
  3. Vuoden päivät pitänyt autossani ja nyt ensimmäistä kertaa otin muistikortin esille ja katsoin mitä siellä on. Kuvan laatu ihan ok, mutta ihmettelin kun ei ollut saman päivän matkan alkua ollenkaan.

    No, selvä se. Ei siihen 8 GByte peruskorttiin siis mahdukaan kuin noin 80min. Täytyy lähteä siis korttikauppaan...

    VastaaPoista
  4. Kuinka pystyn katsomaan tallennettua videota esim. läppärissä tai iPhonessa? Laite senkun sanoo Hello! ja hetken päästä Good Bye! kun mä kytken sen läppäriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen aina ottanut muistikortin kamerasta ja ladannut videot suoraan kortilta Winkkari-koneelle. Sun pitänee varmaan tarkistaa olisiko käyttöohjeissa asiaan liittyviä ohjeita (en tiedä kun en ole kokeillut).

      Poista
  5. Kun kytken sen Waltterin usb piuhalla Winkkariin, niin sen Hello tekstin jälkeen minulla ainakin kysyy valikolla, että haluanko sen toimivan PCn web kamerana tai massamuistina.

    VastaaPoista
  6. waltter v 700 miten saisi toimimaan ohjeen mukaisesti?
    kun kortti on täynnä - niin laite ei enää oikein tahdo nauhoittaa uutta, käynnistyessä nauhoittaa usein 1 tai kaksi kappaletta kahden minuutin nauhoituksia (pun valo ja sekuntikello käy), joskus ei aloita nauhoitusta ollenkaan.
    olen tehnyt tehdasasetukset ja kortin formatoinnin useasti maahantuojan neuvojen mukaankin.
    he sanoivat että valitettavasti olen saanut "maanantai" kappaleen ja se vaihdettiin uteen - sama ongelma jatkui.
    ainoa varma tapa nauhoittaa on formatoida kortti 75 min välein (miten sen sitten tekisi turvallisesti esim. moottoritiellä liikkuessaan).

    viime viikolla ajelin 5 tunnin jakson ja aina kun lakkasi nauhoittamasta otin virtatöpselin irti ja odotin sammumista ja senjälkeen taas käyntiin ja useimmiten juuri ylläolevan kuvauksen mukaan 1-2 kerran jaksoja nauhoitellen.

    onko kukaan saanut ko. laitetta nauhoittamaan jatkuvasti tai tietääkö ketään jolla toimisi, kyselin myös maahantuojalta että onko heillä kukaan koskaan käyttänyt laitetta en saanut luotettavaa vastausta ja kysyinkin että voitaisiinko vaihtaa heidän varmasti toimivansa laite minulle - siihen palaamme myöhemmin kun asioista vastaava tulee lomilta.

    VastaaPoista
  7. Minulla oli joskus sama ongelma, mutta se poistui kun vaihdoin mikroSD-kortin toiseen.

    VastaaPoista
  8. Mistähän johtunee.kun V700 full hd jumii,kun laitan kortin paikalleen näytössä näkyy ainoastaan kameran kuvaa,mutta kameraa ei pysty ohjelmoimaan, vaan se ikäänkuin jää paikoilleen .Kun kortin poistaa näytölle ilmestyy normaalit ohjelmointi kuvakkeet ja ohjelmointi toimii,mutta ei kortin kannssa ?

    VastaaPoista
  9. Jaa, hyvä kun näin tämän, mulla ei myöskään V700 tahdo kirjoittaa entisten yli millään ilveellä.

    VastaaPoista
  10. Sama täällä , kamera on tallentavanaan .AVI tiedostona.
    Katsoin tiedostoa ja hämmästyin. Jos on AVI niin on jotain ihan muuta , sitä ei Applen vekottimet tunne. Sakalaista Telefunken formaattia, tai mistä tietää. MJPEG on niin kuin lähinnä mitä tuo avauskoodi olisi.

    VastaaPoista