Sivut

perjantai 21. marraskuuta 2014

GoPro Hero 3+ Silver Edition

GoPro Hero 3+ Silver Edition

Sain sittenkin taannoin tuollaisen GoPro Hero 3+ Silver Edition hankittua itselleni

Pääsinhän minäkin sitten vihdoin ja viimein tutustumaan GoPro:n ihmeelliseen maailmaan ja pääsin käsiksi tuon paljon kehutun valmistajan erääseen malliin.


Kaikki lähti siitä, että kun taannoin GoPro julkaisi suositusta actionkamerastaan sen "nelosversion", niin noiden kolmosien hinta tuli samalla vähän alaspäin ja siihen saumaan ja minulle tarjoutuneeseen mahdollisuuteen tartuin minäkin. Aikani kun tutkin noita laitteita ja markkinoita ja sain varteenotettavan tarjouksen niin hankin itselleni sellaisen. Päädyin tilaamaan sen netistä ja halvimman hinnan sain Kypäräkamerat.fi-verkkokaupan kautta (www.kyparakamerat.fi) toimitti sen hyvin nopeasti tilaamiseni jälkeen ja se tuli SmartPostin kautta sukkelasti minulle lähellä sijaitsevaan noutopaikkaan.

Valitsin siis pitkän harkinnan ja punnitsemisen jälkeen tuollaisen GoPron vanhemmasta valikoimasta löytyvän GoPro 3+ -version ja siitä vielä sen hieman halvemman Silver Edition -mallin, joka sisälsi mielestäni tällä hetkellä tarvittavat ominaisuudet.

Toki joskus voi "joutua" tuota laitekantaa myöhemminkin päivittämään, mutta tällä hetkellä tuo lunasti paikkansa laitearsenaalin joukossa. Tämä päätös juonsi juurensan siitä, että punnitsin laitteen ominaisuuksia ja hintaa ja päätin, että se riittävä ja hyvällä hinta-laatusuhteella varustettu laite olisi sitten tuo GoPro:n Silver-malli.

Ensikokemuksena mielenkiintoinen kapistus tuo kyllä on ja monenlaisia lisämahdollisuuksia kuvausrintamalla tuo laite taas avaa minulle kuvausmielessä, mutta niistä tuonnempana enemmän.

GoPro 3+ Silver Edition
Plussaa (käytön aikana havaittua omaan käyttöön liittyen):
- Kuvanlaatu (HD-laatu ja framerate / fps)
- Säätöominaisuudet ja konfiguroitavuus
- Kameran ammattimainen ja laadukas yleisvaikutelma
- Näppärä koko ja käsiteltävyys
- Vesitiiviin kotelon rakenne on hyvä ja kehittynyt aikaisemmasta
- Akkuun on toteutettu "teippi", jonka avulla sen saa vedettyä helposti ulos laitteesta (ei tarvinnut itse sitä liimailla)
- Lisälaitevalikoma on kattava ja niitä voi ostella tarpeen mukaan.

Miinusta (käytön aikana havaittua omaan käyttöön liittyen):
- Nauhoitusta indikoivien ledien konfiguroitavuus paremmin itselle sopivaksi voisi olla softapäivityksen vinkkinä, koska nyt valittavissa on Off / 2 led / 4 led eli pois päältä kokonaan, edessä ja takana ja sitten se neljällä sivulla, joka joskus tosin on erittäin hyvä ominaisuus.
- AV-liitintä ei ole, joten jos haluaa videokuvaa olos Komposiittiliitännästä, niin pitää hankkia sellainen MiniUSB-AV-kaapeli erikseen.
- Pohjassa ei ole jalustakierrettä, joten pitää käyttää koteloa tai hankkia sellainen lisälaite, jolla saa kameran kiinni ilman koteloa sinne minne haluaa.
- WiFi Appsin kautta kun laitetta hallitsee, niin näkee kuvakulmat jne. ja asetuksia pystyy säätämään, mutta kuvaamisen / tallennuksen aikana ei livekuvaa välitetä Appsille...se on pieni miinus. Lisäksi tuon WiFi:n käyttäminen kuluttaa akkua paljon, joten jos sitä ei tarvitse se kannattaa kytkeä pois päältä.
- Akkukotelon kannen avaaminen on välillä hankalaa (ainakin hanskat kädessä).
GoPro 3+ Silver Edition takapuolelta


Näistä pienistä miinuksista huolimatta olen ollut erittäin tyytyväinen tuohon laitteeseen niin hämärässsä, kuin valoisassakin sitä kokeilleena!

Tästä on hyvä jatkaa testailuja!

GoPro 3+ Silver Edition etupuolelta
Ai niin, tuon GoPron pitäisi sopia suoraan minulla olevan Walkera-merkkisen multikopterin 2D-gimbaaliin, joten nyt tulevaisuudessa pystyn saamaan HD-tasoista videotakin, jos saan tuon kytkettyä kopteriin ja saan sen ilmaan joskus tulevaisuudessa. Toki pitää ensin opetella kunnolla multikopteria lennättämään, ennenkuin uskaltaa uutta GoProta siihen kiinnittää. Lisäksi tuo kytkeminen vaatinee vähän piuhoitustakin, mutta se ei liene ongelma ja siitä toisaalla.

Päivitys 1.12.2014
Niinkin voi käydä, että napsahtaa kiinnikkeestä toinen "jalas" poikki ihan normaalikäytössä (ks. kuva alla). Ei ollut edes paha ilma eikä pakkasta. Lienee jokin tekovika.
Normaalikäytössä kiinnikkeestä irronnut pala

Onneksi sain pian uuden tilalle ja matka sekä kuvaukset jatkuvat toivotusti kun saa laitteen helpommin kiinni vastakappaleeseen. Tuo kyllä pysyy tuollakin kiinni vastakappaleessaan, mutta onhan se ehjä aina mukavampi ja helpompi käyttää, kun sujahtaa paremmin tarkoitettuun kohteeseen.

Tuo GoPro on mukavasti ollut mukana viimeaikoina erilaisissa tapahtumissa ja olen saanut muistoja taltioitua. Toki isommalla arsenaalilla pitää välillä lähteä liikkeelle, mutta tuollainen "pieni" ja sievä taltiointiväline on mukava silloin kun muuten ei isompaa kameraa kehtaa tai jaksa mukanaan kantaa. Tästä johtuen eräs "miinuspuoli" kuitenkin ilmeni heti, nimittäin videomateriaalia alkaa kasaantua paljon ja pitänee miettiä, miten sitä alkaa loppusijoittaa järkevästi.

Päivitys 12.12.2014
Keskiviikkona jälleen pojan joulujuhlaa kuvatessani huomasin jälleen langattoman kuvansiirron hyödyllisyyden GoPro:n ja älypuhelimen välillä. Sen avulla sai nopeasti tarkistettua kuvakulman ja kameran päällä olon, jotta pystyi jättämään sen kuvaamaan tilaisuutta ylävinkkelistä (valaisinjalustaan kytkettynä) ja itse pääsi hoitamaan kahden muun kameran operoinnin. Eli tästä ominaisuudesta oli jälleen tiukassa tilanteessa ja aikataulupaineessa hyvin paljon hyötyä.

Lisäksi tuon laitteen hyviin puoliin kuuluu hyvän kuvanlaadun lisäksi se, että nauhoitusta indikoivat ledit saa pois päältä. Näin ollen saa sammutettua kaikki punaiset yms. ledit esim. sellaisessa tilaisuudessa, missä ei kannata käyttää niitä, jotta ne eivät kiinnittäisi likaa huomiota tai esim. pimeällä, jolloin ne eivät häiritse esim. autossa kuvatessa.

Päivitys 18.12.2014
Se mitä omasta mielestäni kannattaa hankkia laitteen yhteydessä ensisijaisesti on kuljetusta ja kameran säilytystä silmälläpitäen linssinsuojat hankittavat suojat esim. "GoPro Protective Lens + Covers Hero3+ -kameralle", mutta kannattaa siis huomioida, että vaikka linssinsuojus lienee Hero3:ssa ja Hero3+:ssa saman kokoinen ja muutkin suojukset, niin tuo "standard housing lens cover" ei ole koska kotelon neliöaukko on Hero3+:ssa sirompi/piemenpi, joten siis kannattaa olla asiassa erityisen tarkkana.
Kuvan lähde: http://www.rajalacamera.fi/gopro-protective-lens-covers-hero3.html
Tälläiset linssinsuojukset suojaavat siis kameraa silloin kun se ei ole käytössä ja/tai esim. kuljetuksen aikana ja ne on halvempi vaihtoehto, kuin se, että joutuu kuljetusnaarmujen takia vaihtamaan noita suojakotelonlinssejä tai esim. kameran linssin uuteen naarmun takia. Jälleenmyyjät myyvät tuollaisia mielellään, joten kannattaa käydä kysymässä!

Päivityksiä tulee jatkossakin edelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti