Sivut

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Dynamite Prophet Sport Duo 50Wx2 AC Battery Charger

Dynamite Prophet Sport Duo 50Wx2 AC Battery Charger

Piti hankkia tuollainen otsikossa komeileva laturi, koska pitää saada multikopterin LiPo-akkuun virtaa ja pitkään mietin miten asian suorittaisi.

Minua olisi kovasti kiinnostanut DC/AC-mallinen, jolla saisi autossa (kentällä) ladattua noita akkuja ja useamman kerrallaan, mutta nelikanavaisena tuollainen "viisas" DC/AC-malli maksaa noin 230 € ja siitä ylöspäin, joten se piti toistaiseksi unohtaa ja miettiä tämänhetkiseen käyttöön parempaa ja sopivampaa ratkaisua.

Siksi pitkän pohdinnan jälkeen päädyin siis tuohon Dynamite Prophet Sport Duo 50Wx2 AC Battery Charger:iin (Madpilotista eli www.madpilot.fi).


Dynamite Prophet Sport Duo 50Wx2 AC Battery Charger

Dynamite Prophet Sport Duo laturilla kun lataa maksimissaan 6A:n virralla maksimissaan kahta LiPo-akkua kerrallaan, joten se riittää minulle näin alkuun hyvin.

Laturissa on lisäksi myös virtamäärän laskuri, joten akkujen kuntoa ja virtamäärien kulutuksia pystyy seuraamaan paremmin. 

Laturin mukana tuli latauskaapelit, joiden päissä oli EC3-latausliittimet, joten Walkeran akkujen lataamiseksi piti päät vaihtaa sopiviksi. Onneksi laturin toimittaja huomasi mainita tämän asian ja tässä kohtaa asiakaspalvelu ja loppuasiakkaan tarpeen tiedostaminen (sen selvittäminen) onnistuttuaan tuotti hyvän palvelutilanteen ja nopean toimituksen siivittämänä tulen käyttämään ko. verkkokauppaa toistekin. Asiakkaan äänestävät "jaloillaan" ja nykymaailmassa siis "klikkailullaan".

Teho on siis 2 x 50W eli 50W per kanava.

Sisäänrakennetulla virtalähteellä ja kahdella latauskanavalla pystyy laitteen avulla lataamaan kahta erillistä ja vaikka erilaista akkua samanaikaisesti.

Laturi on siis verkkovirtaan liitettävä ja helppokäyttöinen peruslaturi, mutta koska sen maksimi ottoteho on 130  (laitteen takaosassa olevasta tyyppikilvestä katsottuna), niin uskon sen toimivan Siniaaltoinvertterillä autossa, jos haluaa ladata akkuja lennätyksen yhteydessä ilman verkkovirtaa. Tätä pitänee kokeilla, koska sellainen invertteripaketti on olemassa itsellä.

Yleistä laitteesta.

The Prophet™ Sport Duo laturi sopii sellaisille, jotka haluavat viettää vähemmän aikaa lataamiseen kanssa ja enemmän aikaa nauttien harrastuksestaan, mutta jotka eivät halua tai pysty heti sijoittamaan yli 200 euroa tehokkaamapaan ja esim. nelikanavaiseen AC/DC-laitteeseen.

Sopii myös sellaisille, joilla on useita RC-laitteita, jotka vaativat tuplaparistot tai jotka haluavat lisälennätysaikaa lataamalla useampia paristoja/akkuja peräkkäin esim. lennätyksessä.

Laite on verkkovirtakäyttöinen (230VAC) ja siinä on useita erilaisia ominaisuuksia ja asetuksia valittavissa erilaisiin tarpeisiin. Laturi lataa mm. 1-6S Li-Po-akkuja sekä 4-8C Ni-MH-akkuja.

Ominaisuudet (eri sivuilta poimittuja tietoja)

-          Yhteensä 100W teho (50W per kanava)
-          Lataa kaksi akkua samanaikaisesti (voivat olla erilaisiakin)
-          2X 1-6S Li-Po tai 4-8C Ni-MH
-          Säädettävä latausvirta 0.1A - 6.0A (näyttää digitaalisesti asetetun virran määrän)

Valmistaja ilmoittaa, että laitteessa on kompakti ja erittäin kestävä muotoilu. Itse kaipaisin muotoiluun tiettyjä asioita, jotta laitteen mukaan ottaminen olisi helpompaa eli esimerkiksi laitteessa voisi olla kantohihna tai kahva, jotta siitä saisi tukevan otteen. Mikäli laitetta ei paljon siirtele tai ota mukaansa, niin asia ei liene tärkeä.

Laite pitää jäähdyttäessään (sisäinen tuuletin) kohtuullisen kovaa ääntä, mutta se on vain ”kosmeettinen” seikka eikä se pidä ääntä kokoaikaa esim. 5.2A:n virralla LiPo-akkua ladattaessa.

Mukana kaksi eristettyä banaani-EC3 ™ akku adapteria ja kaksi JST-XH tasapaino-adapteria, joten mikäli ladattavan akun liittimet eivät ole ko. mallisia, niin kannattaa varautua ja hankkia oikeat liittimet tai sopivien liittimien päitä, jotka sitten vaihtaa latausjohtimiin kolvaamalla.

Tuotteen tekniset tiedot (valmistaja/myyjä/laitteen tarrat ilmoittavat seuraavaa)

Tulo (ottoteho): 100-240 AC (max. 130W)
Kennot: 1-6S LiPo, 4-8C NiMH
Peak: Kyllä
Latausvirran säätöalue: 0.1A - 6.0A (kanavaa kohti)
Virtajohto (irrotettava)
Lähtöliitin: Banaaniliitin
Akun tyyppi (joita voi ladata): LiPo / NiMH
Jäähdytys Menetelmä: Sisäinen tuuletin
LED: Kyllä
Pituus: 165 mm
Leveys: 120 mm
Korkeus: 100 mm
Ylikuormitussuoja: Kyllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti