Sivut

maanantai 3. syyskuuta 2012

Jabra Freeway Bluetooth-autokaiutin


Jabra Freeway (kuva www.jabra.com) on Jabran "lippulaivana" erittäin laadukas langaton Bluetooth-autokaiutin, josta heti kättelyssä tulee ammattimainen tuntuma. Siinä on integroituna kolme kaiutinta, joiden ansiosta saadaan jonkinlainen stereo-ääni ja virtuaali surround -toisto aikaiseksi. Kaksoismikrofoni-teknologialla tavoitellaan kristallinkirkasta puheääntä ja poistaen ylimääräisen taustamelun puheesta (esim. autossa). 
Jabra Freeway on erittäin helppo ja suoraviivainen käyttää. Autokaiuttimen englanninkieliset puheopasteet ja -komennot opastavat ja helpottavat jokapäiväistä käyttöä. Ääniopastus auttaa laitteen käyttöönotossa ja puhelimen parittamisessa kaiuttimen kanssa, mutta halutessaan puheohjauksen ja mm. ledien valot (pimeässä ajamista ajatellen) saa kytkettyä pois päältä. Puhelun tullessa ääniopaste kertoo soittavan numeron, yksinkertaisella äänikomennolla tai näppäimellä painamalla käyttäjä voi hylätä tai hyväksyä puhelun. 

Jabra Freeway osaa katkaista virran automaattisesti kun käyttäjä poistuu autosta ja yhteys puhelimeen katkeaa, palatessa autoon kytkeytyy virta kaiuttimeen automaattisesti ja samalla puhelimen ja kaiuttimen välille muodostetaan yhteys.
Laitteen tärkeimmät ominaisuudet:
  • Kolmella kaiuttimella ja Virtual Surround -ominaisuudella toteutettu kirkas ja täyteläinen ääni 
  • Puheluiden vastaanottamiseen ja hylkäämiseen on mahdollisuus käyttää äänikomentoja (eng.) tai nappia
  • Englanninkieliset ääniopasteet ohjaavat käyttäjää ensiasekeleista alkaen (ne kertovat mm. akun varaustilan sekä auttavat puhelimen parittamisessa).
  • Kaksi Bluetooth-laitetta (=puhelinta) voidaan yhdistää laitteeseen samanaikaisesti (=Multiuse)
  • A2DP -Bluetooth-stereo -toisto esim. musiikin kuunteluun 
  • Luvattu valmistajan taholta 14 tunnin puheaika sekä 40 vuorokauden valmiusaika
  • FM-lähettimen ansiosta ääni saadaan kuuluviin autostereoista (hyväksi havaittu ominaisuus)
  • jne.
Huomioita:
  • Suomenkielelle tehty käännös puheohjeisiin, voisi olla vanhemman väestön käyttöä lisäävä ominaisuus
  • Jabran parittaminen onnistuu nopeasti ja helposti ja on miellyttävää! Laitetta päälle kytkettäessä jo aikaisemmin paritettu puhelin yhdistetään nopeasti.

Jabra Drive (kuva www.jabra.com)

Mainittakoon tässä yhteydessä Jabra Freewayn "pikkuveli", joka pienemmän kokonsa ja pidemmän valmiusaikansa (joskin pienemmän puheaikansa) sekä halvemman hintansa perusteella on sekin varteenotettava vaihtoehto haettaessa kahden yhtäaikaa paritetun puhelimen hallitsevaa autokaiutin / kädet vapaana -toiminnallisuuden omaavaa Handsfree-settiä.

Jabran parittaminen onnistuu nopeasti ja helposti ja on miellyttävää! Laitetta päälle kytkettäessä jo aikaisemmin paritettu puhelin yhdistetään nopeasti.

Päivitys 5.12.2014
On kiireistäni johtuen jäänyt tätä casea päivittämättä, mutta nyt se luvattu päivitys tulee. 
Aikoinaan minulle sponsoroitu Jabra Freeway on palvellut hyvin ja palvelee päivittäin. Lapsetkin tykkäävät kun isä puhuu "autolle" välillä englantia...ilman Jabra Freeway:tä en pärjäisi niin hyvin kuin nyt pärjään, joten olen onnellinen laitteesta joka päivä. Laitteen akku kestää pakkasellakin tosi pitkään ja aina kun välillä sitä muistaa latailla, niin homma toimii ja jatkuu keskeytymättä.

Hyvä laite kaiken kaikkiaan.

Välillä se ei tunnista kaikkia komentoja, johtunee ääntämisestäni ja kenties siitä, että latauksessa ollessaan se ei hyväksy kunnolla äänikomentoja. Liekö tämä ominaisuus, mutta sen olen huomannut pidemmän aikavälin testissä.

Lisää kommentteja on tulossa edelleen...

Lähteet: Jabra (www.jabra.com)
mm. http://jabra.com/products/speakerphones/jabra_drive/jabra_drive


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti