Sivut

maanantai 17. helmikuuta 2020

Canon SELPHY CP1300 -valokuvatulostin

SELPHY-tulostimella saa esimerkiksi älypuhelimessa olevista kuvista laadukkaita ja pitkään säilyviä tulosteita.

Tulostin on pieni ja kulkee kätevästi mukana (mutta jos sitä usein kuljettaa, niin itse hankkisin jonkinlaisen kuljetuslaatikon sille, koska pahvilaatikossa kuljettaminen ei ole maailman siistein ja parhain menettely omasta mielestäni).

Valmistaja lupaa, että automaattinen kuvan optimointi tunnistaa näkymän ja kasvot ja havaitsee ja korjaa kuvien virheitä älykkäästi (tämä lienee totta ja ainakin omasta mielestäni onnistuin hyvin, kun katsoin, että kuvat ottohetkellä kamerassa olisivat mahdollisimman oikeanlaisia asemoinniltaan ja laadultaa jo valmiiksi).

Laitteella voi säätää kuvien kirkkautta ja värejä sekä poistaa kohinaa ja takaa upean lopputuloksen kerrasta toiseen (tämä toki on aikaaviepää, joten kuvien kannattaa nopeatempoisessa tilanteessa olla jo valmiiksi riittävän hyviä suoraan tulostettaviksi). Laitteella saa määriteltyä useamman kopion tulostamisen tietystä kuvasta (samalla kertaa) ja tämä helpottaa mm. ryhmäkuvissa esiintyville kaikille oman kappaleen toimittamista.

Kuvia voi katsella "hieman" kääntyvästä 8,1 cm:n (3,2 tuuman) nestekidenäytöstä ennen tulostamista, mutta näyttö toki saisi olla isompikin, jotta ei tarvitsi kuvia zoomata paljon ja kuluttaa tähän aikaa, jos tilanne on sellainen, että kuvat pitää saada tulostettua mahdollisimman nopeasti.

Tulostimen valikot ovat suhteellisen selkeitä ja näytössä annetut ohjeet helpottavat laitteen käyttöä ja toiminnot ovat suhteellisen ymmärrettäviä.

Canon SELPHY CP1300 perusominaisuudet:
  • Canon PRINT Inkjet/SELPHY -sovellusta voi käyttää nopeaan langattomaan tulostamiseen suoraan älylaitteesta.
  • Laitteella voi tulostaa langattomasti suoraan iPhonesta tai iPadista Apple AirPrint -tuen avulla.
  • Passikuvia voi tulostaa useina erilaisina hyväksyttyinä kokoina passikuvatulostuksen ja kasvojenkehystystoiminnon avulla.
  • Kaksoispassikuvatulostuksen avulla voit tulostaa eri kokoisia passikuvia samalle arkille. Arkille tulostettavien leikkausviivojen avulla kuvien leikkaaminen onnistuu tarkasti.
  • Suojapinnoite suojaa tulosteita roiskeilta ja haalistumiselta, ja kuvat säilyvät albumissa jopa 100 vuotta.
  • Valittavissa on kolme puolikiiltävää viimeistelyä, joilla estät sormenjäljet ja saat perinteisesti kehitettyjä valokuvia muistuttavia tulosteita ilman, että valokuvapaperia tarvitsee vaihtaa.
  • Tulosteisiin voi helposti lisätä huomaamattoman päiväysleiman.
  • Tulosta kätevästi USB-muistista tai SD-kortilta.
  • Lisävarusteena voi hankkia NB-CP2LH -akun, jolla tulostaa noin 54 postikorttikokoista tulostetta täydellä latauksella.
  • Tulostustapa: lämpösiirtoinen sublimaatiotulostus.
  • Enimmäistarkkuus: 300 x 300 dpi.
  • Värikasetti: toimitetaan tulostusmateriaalin mukana.
  • Tulostusnopeus: postikorttikoko 47 sekuntia.
  • Liitännät: USB, USB-host, SD (SD/SDHC/SDXC) -muistikorttipaikka, Wi-Fi.
  • Käyttöjärjestelmätuki: Windows 7 SP1 tai uudempi, Mac OS X joka tukee AirPrint -toimintoa.
  • Mitat: 180,6 x 135,9 x 63,3 mm.
  • Paino: 860 g (ilman väri- ja paperikasettia).
  • Myyntipakkauksen sisältö: tulostin, paperikasetti PCP-CP400 (postikorttikoko), virtalähde. HUOM! Mukana ei tule paperia tai mustetta, mutta sitä voi ostaa esim. Verkkokauppa.comista tai Canonin omasta verkkokaupasta.


Omia mietteita laitteesta:

Laite ei ole oma, joskin sellaisen hankkimista harkitsen omaankin repertuaariin, mutta koska tällä kertaa sain sellaisen lainaksi Canonin yhteistyökumppanin kautta, niin se auttoi minua huimasti tässä tukimisessa ja asiaan perehtymisessä. Laite siis osoitti kyntensä ja voisin sellaisen kuvitella itsellenikin ostavani. Verkkokauppa.comista esimerkiksi tuollaisen laitteen saanee hieman alle 140 euroon ja tulostusmateriaaleja saa kuvassa (alla) näkyvän määrän (108 kpl) 45,99 euroon (tilanne 17.2.2020).

Jatkuvaa tulostusta on kokeiltu noin 70-80 tulosteen verran ja hyvin laite toimi lämpimänäkin.
Ruuhka-aikana kuvien odotusaika tuntui hieman pitkältä, jos asiakas odotteli tulostimen vieressä, mutta jos laittaa tulostimen itsekseen tulostamaan, niin kuvan tulostamiseen kuluva aika ei haittaa kunhan muistaa välillä lisätä papereita ja vaihtaa tulostusvärikasetteja.


Kone tekee niin, että paperi menee neljä kertaa edestakaisin ja tulostaa siis "värin" kerrallaan (viimeisenä tulee suojakalvo). Kuva on valmis käteen otettavaksi heti kun pullahtaa koneesta ulos.

Kuva on hyvälaatuinen ja tulostuksen voi suorittaa esim. suoraan SD-muistikortilta kun kuvat ovat siinä JPG-muodossa, kuten itse tein.

Näppärä laite esim. messuilla tai muissa tilaisuuksissa, joissa kuvan haluaa antaa kuvattavalle heti suoraan käteen (tätä on empiirissti testattu livenä - toimii).


Asiansa osaava assistentti-/kuvausavustaja, joka valitsee kulloinkin tulostettavat kuvat ja tulostaa ne sekä hoitaa värikasettien vaihtamiset ja paperien lisäämiset, yms. on tällaisessa tilaisuudessa ehdoton apu kuvaajalle (asian saa hoitumaan sujuvasti ja hienosti).
Mikäli on jatkuva jono, niin tulostimia voisi olla enemmän kuin yksi, jolloin kuvien odotusaika kestäisi huomattavan pajon vähemmän (kunhan on monta vaihdettavaa muistikorttia ja osaava/-t avustajat mukana.

Käyttöönotto ja värikasettien vaihtaminen onnistuu helposti ja intuitiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti