Sivut

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Sigma NAF 18-35mm f/1.8 A DC HSM -objektiivi

Minulla oli taannoin kaksi viikkoa testissäni Sigman 18-35 mm:n 1.8 valovoimalla varustettu optiikka ja se osoittautui hyväksi tuttavuudeksi. Nyt sain siitä muutaman kommentin ja rivin raapustettua tänne blogiinikin, joten voin itsekin palauttaa mieleeni olennaisia asioita sitten jos ja kun tuollaisen hankintapäätöstä mietin joskus tulevaisuudessa.

Optiikka Sigma 18-35 mm / 1.8 A ja USB-dock (tarkennuksen hienosäätöä ja ohjelmistopäivitystä verten)
USB-dock Sigman optiikalle.

Kuljetuslaukku objektiiville.



Objektiivi vastavalosuojan ja USB-dockin kanssa.
Objektiivi kuljetuskunnossa.
Sigma 18-35mm f/1.8 A DC HSM kiinnosti minua  paljon siksi, että kyseinen objektiivi tarjoaa uskomattoman f/1.8 valovoiman ja sen siis läpi koko zoomausalueen ja tämän ansiosta pystyn saamaan parempia kuvia hämärämmässä ja sopii kuin nenä päähän mm. teatterin hämäryydessä kuvatessa tai muissa kohteissa, joihin ei salamavalojen kanssa pysty menemään.

Objektiivin kuvanlaatu on mielestäni erittäin hyvä ja se tuotetta on helppo käyttää.

HSM-tarkennusmoottori antaa nopean ja suhteellisen hiljaisen automaattitarkennuksen.

Sigma 18-35/1.8 A on yhteensopiva mm. Nikonin APS-C -kennon järjestelmäkameroissa ja oma mallinsa Sigmalta on myös mm. Canonille ja muille valtamerkeille.

Nikonin 18-300 VR objektiiviin tottuneena ja sitä vertailukohtana käyttäessä tuntui tuo uusi Sigma hieman raskaalta (onhan se vähän painavampi) ja zoomausalue ei ollut läheskään yhtä suuri, mutta muuten tietyt ominaisuudet puoltavat sitä, että sellainen olisi joskus minunkin kamerarepussani minulla kuvauskeikoilla mukana.
Vasemmalla 18-35 mm Sigma ja oikealla 18-300 mm Nikonin optiikka (eroa mm. pituudessa telepäässä).
Oma mielipide:
  • Tuote on suhteellisen kookas, mutta kuitenkin kannettavissa ja hyvällä valovoimalla varustettu.
  • Tuote vaikuttaa ihan hyvältä tuttavuudelta, vaikkakin koltaan ja painoltaan se on isohko (valovoima painaa ja myös maksaa!).
  • Ihan peruskäytössä itseäni ajatellen tuo tuotteen zoomausalue (18-35 mm) on aika pienehkö, ainakin kun on tottunut suurempaan zoomaus-alueeseen ja ihan potrettikuvien ottamiseen en tuota käyttäisi, mutta oman viehätyksensä tuohon tuo kyllä tuo 1.8 valovoima, joka jatkuu koko zoomausalueen samanlaisena. Ja esimerkiksi videointikäyttöön tuollainen voisi sopia hyvin kun mm. syväterävyydellä voidaan leikitellä helpommin.
  • Mukana testattavaksi ja kokeiltavaksi tullut USB-dock vaikutti sekin hyvältä ja myös speksien perusteella ihan käyttökelpoiselta tuotteelta (tällaiselle insinörtille tarkempaan säätämiseen, kun on aikaa).
  • Uskon, että tuollainen optiikka jossakin vaiheessa minunkin kameralaukussani majailee (sitten kun sen ajankohta on oikea tai pikemminkin ainakin jos saan sponsorin tai sen lottovoiton).
  • Tarkennusmoottori oli suhteellisen hiljainen ja kohtuullisen nopea. 
  • Kovin kattavaa kokemusta tuosta ei kuitenkaan ehtinyt kertyä kahden viikon laina-ajan aikana, mutta hyvältä se silti tuntui omaan käteen.
  • Hyvää oli myös se, että objektiivin pituus ei muuttunut zoomauksen perusteella.
  • Tuote ole jämerän oloinen ja ammattimaisen tuntuinen ja mielestäni erittäin hyvä.
  • Ainakin testattavan tuotteen mukana tuli kotelo ja vastavalosuoja ja linssinsuojus sekä bajonettipäähän suojatulppa. Sellaisia siis suosittelen hankkimaan, jos ei myyntipakkauksessa niitä automaattisesti olisi.
  • Hienoa oli ikkuna, josta tarkennusasteikon näki vilkaisemalla.
  • Suosittelen, joskin tuollaisen hinta esimerkiksi Rajala Pro Shopissa liikuskelee siinä 649 euron hujakoilla (käytettynä saanee toki vähän halvemmalla) sekä USB-dock on noin 49 euron luokkaa (8.2.2017 / https://www.rajalacamera.fi/sigma-18-35-1-8-art-dc-hsm-naf.html).
  • Minua harmitti palauttaa ko. tuote tuon kahdenviikon kokeilemisen jälkeen, mutta minkäs teet. Pienen hankintakipinän se kuitenkin jätti takaraivoon kolkuttelemaan, joten sponsorinmetsästys alkakoon ;)
T. Pasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti