Sivut

tiistai 25. kesäkuuta 2013

ASUS N76VB kannettava tietokone

Kaikenlaisen teknisen välineistön lisääntyessä kotona ja harrastaessa tuli itselle konkreettinen tarve uusia myös tietokonekalustoa ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyin sitten kahden vuoden takuulla varustettuun ASUS N76VB kannettavaan  varustettuna 128Gb:n SSD-levyllä.
Nyt toimii sujuvasti Magixin Movie Edit Pro MX PLUS -ohjelmisto noiden HD-videoidenkin muokkaamisessa sekä toki muiden juttujen tekemisessä (joka aikaisemman tietokoneen kanssa oli pullonkaula). Eli kone on riittävän tehokas kaikenlaiseen harrasteluun.

Lisäksi tuo uusi kannettava tietokone käynnistyykin erittäin nopeasti ja muutenkin käyttömukavuus on viety huippuunsa. Windows 8 -käyttöjärjestelmään tosin on vielä totuteltava, mutta eiköhän senkin kommervenkkeihin onnistu syventymään tässä matkan varrella.

Äänimaailma on omaa luokkaansa ja muutenkin koneen käyttö on näppärää. Vanhaan tietokoneeseen, joka ei sekään mikään ihan huono ollut, eroa on kuin yöllä ja päivällä Suosittelen lämpimästi SSD-levyn hankkimista tietokoneeseen. SSD-levy nopeuttaa käsittääkseni tietokonetta enemmän kuin esim. muistin tai prosessorien lisääminen, mutta jos ne tehdään yhtä aikaa, niin johan toimii nopeasti.

Jos joitakin miinuksia pitää hakea, niin laitteesta puuttuu kosketusnäyttö, mutta eipähän tule tahrittua näyttöä lääppimällä sitä tahmaisin sormin.

Toki tähän voisi sitten joskus ajatella hankkivansa kaveriksi ulkoisen näyttön, jos haluaa suurentaa katselupinta-alaa tuosta17,3":sta ylöspäin ja "työkennellä tehokkaammin".

Tallennuskapasiteettia saisi toki olla heti lisää (tuosta 128Gt:n käyttöliittymälevystä kun jo Windows 8 ja ohjelmistot haukkaavat aimo annoksen ja palautusosio vie osansa, niin videomateriaalille, jota käsittelee, ei jää montaakaan kymmentä gigaa tilaa. Seuraavaksi pitää siisjossakin välissä miettiä vähintään tuplakokoisen  SSD-levyn hankkimista, mutta tutkitaan ja vertaillaan - kyllä tämä uudeksi koneeksi toimii toistaiseksi vallan mainiosti ja on tervetullut "apu" välinemaailmaan meidän perheessä. Toistaiseksi ulkoiset nopeat USB3-muistitikut, kiintolevyt ja sisäinen varastokiintolevy toimittakoon asiaan kuuluvaa virkaa.

Ostin laitteen Kannettavatietokone.fi -verkkokaupasta (http://www.kannettavatietokone.fi/) ja sain sieltä ansiokasta ja asiantuntevaa asiakaspalvelua ja nopean toimituksen - siis suosittelen lämpimästi.

Tarkemmat tiedot ko. kannettavasta (N76VB-malli lisättynä SSD-levyllä):

Suoritintyyppi: Intel Quad Core i7 3630QM
Suorittimen nopeus: 2400 MHz
Muistin määrä: 8192 Mt (laajennettavissa 16 Gt)
SSD-levy: Samsung 840 PRO 128 Gt (lisäoptiona toiseen vapaaseen muistipaikkaan asennettuna ja alkuperäinen levy kloonattuna uudelle SSD-levylle)
Kiintolevyn (data-levy) koko: 750 Gt Kiintolevyn rpm 7200 rpm
Näytönohjain: nVidia GeForce GT740M, 2048Mt GDDR3 Näytön koko 17.3 "
Näytön tyyppi: LED-valaistu, mattapintainen Resoluutio 1920x1080
Piirisarja: Intel HM76 Express Akun kesto 5 h (valmistajan arvio)
Optinen asema Blu-Ray Reader / DVD-Burner
Verkkoyhteydet: 10/100/1000 LAN
Langattomat yhteydet: Wlan 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
Koko: 41,5 x 28 x 3,29 - 3,49 cm
Paino: 3.4 kg
Käyttöjärjestelmä: Windows 8 64-bit (FI/SE/UK)
Takuu: 24 kk (akulla 12kk)
Liitännät: 4 x USB3, RJ-45, VGA-out, HDMI, Line-out, Line-in, S/PDIF

Lisätietoja

Web-kamera: kyllä HD
Muistikortinlukija: SD-muistikortti, Memory Stick, MultiMediaCard
Muuta: Mukana toimitetaan erillinen koneeseen liitettävä bassokaiutin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti