Sivut

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Bosch PFS 65 hienoruiskutusjärjestelmä

Teknisten tietojen ja kuvan lähde mm: http://www.bosch-do-it.com/productspecials/diy/sprayguns/index_fi-fi.htm

Bosch maaliruisku PFS 65

Kannettava järjestelmä suuriin ja keskisuuriin maalauskohteisiin.

Soveltuu useimmille maaleille ja puunsuoja-aineille. Ottoteho 280 W.

Testattu mm. puunsuoja-aineen levittämiseen: aidan, pienen katoksen sekä puutarhakalusteiden suojaamisessa käytettävän suoja-aineen levitykseen. Suoja-ainetta ei tarvinnut lainkaan lantrata. Pieni nestesäiliö piti täyttää aika usein, mutta se onnistui käden käänteessä.

Tein tällä kertaa ostoksen Kodin Terra / Nokia (laitteen listahinta 129 €) ja sain siellä asiantuntevaa ja hyvää palvelua, kun osaa kysyä ja osaa ottaa vuoronumeron. Toki välillä pitää osata kysyä Asiakaspalvelijoilta oikeita kysymyksiä ja se on usein kohtuullisen hankalaa.
Kommentteja työn sujumisesta:

Työ sujui suhteellisen reippaasti ja ketterästi, mutta koska suoja-aineet yleensä pitää "hangata"/"hinkata" puuhun, jotta se imeytyy hyvin, niin aineen levitys hoidettiin tehokkaasti PFS 65:llä ja sen jälkeen tultiin perässä pensselillä sutien, joten asia hoitui suit sait sukkelaan. Aluksi sain valjastettua rakkaan vaimoni pensselin varteen, mutta kun hänelle tuli yllättäen muita töitä suoritin lopun maalausurakasta itse ensin levittämällä suoja-ainetta ja sitten lappimalla sutipelillä perässä. Hienosti sujui (ainakin omasta mielestäni).

Laitteen peseminen ohjeiden mukaan sujui sekin mielestäni hyvin ja sekin oli siistiä, joskin asiaan vaikutti toki se, että olin käyttänyt ko. kerralla vesiohenteista maalia, joten välineiden pesu onnistui myökin vettä apuna käyttäen.

Käytin siis laimentamattomana vesiliukoista sävytettyä puunsuoja-ainetta.

"Ylimääräisiä" ostoksia muuten tuli samalla tehtyä Terrasta. Esim. ruiskutukseen sopiva 3M:n hengityssuojain oli ostoskorissani kun lähdin kaupasta kotiin innokkaasti kokeilemaan uutta tuttavuutta. Kannattaa käyttää oikeanlaisia suojaimia ja suojalaseja. Joskin tällä kertaa kaikki "ylimääräiset" ostamani tuotteet kelpaavat myöhempään käyttöön eli siinä mielessä ei ollut lainkaan turhia ostoksia.

Samaan tuoteperheeseen kuuluu pienemmän kokoluokan laite PFS 55 ja suurempiin kohteisiin tarkoitettu PFS 105.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti