Loppukäyttäjäkokemuksia tekniikasta ja palveluista, joita on vuosien varrella päässyt kertymään
keskiviikko 31. lokakuuta 2012
MAGIX Movie Edit Pro 18 Plus -videoeditointisofta
MAGIX Movie Edit Pro 18 MX Plus -videoditointisofta (http://www.magix.com/fi/movie-edit-pro/plus/)
Videokameran omistajana sitä aika ajoin kiinnostuu videoeditoinnista ja sitä nyt tällä kertaa tutkiessani törmäsin mielenkiintoiseeen tuttavuuteen, joka kantaa nimeä MAGIX Movie Edit Pro 18 MX Plus. Videoeditointi-sovelluksen uusimmassa versiossa yhdistyivät monet kyseiseltä ohjelmalta toivomani asiat, joita videoeditointisovelluksessa pitääkin olla ja joita peruskäyttäjänä siltä toivon.
Vertailukohteet minulla ovat tosin muutaman vuoden takaa ja silloin ohjelmissa ei ollut vielä mm. HD-ominaisuuksia tuettuna, mutta kyseistä ohjelmaa pikaisesti kokeiltuani tuli esille, että sen asentaminen ja peruskäyttö tuon löytyneen elokuvamallin tiimoilta oli kohtuullisen yksinkertaista ja helppoa. Jatkon kannalta tosin aikaa kannattaa käyttää ja varata enemmän asioiden kokeilemiseen pienillä ja lyhyillä kuvamateriaaleilla, jotta pystyy helposti ja nopeasti hakemaan sen halutun tavoitetason ja sen jälkeen osaa jo valita oikeat asetukset pidemmälle videomateriaalille ja sen muokkaamiselle ja "renderöinnille", jossa ainakin omalla kaksiytimisellä perustestikoneellani meni jonkin aikaa kun tietokone laski ruutuja ja siirtymiä ja yhdisti ne samaan pakettiin toimivaksi ja sujuvaksi videoksi.
Sovellukseen liittyvien ja mm. netistä löytyvien opetusvideoiden avulla erilaisten uusien ja itselle ennakkoon tuntemattomienkin ominaisuuksien kokeileminen oli kiinnostavaa ja mielekästä.
Tästä on hyvä jatkaa, siis sitä mainitsemaani tutustumista ja tavoitetason hankkimista sillä tavalla pikkuhiljaa. Tosin tässäkin aiheessa, kuten monessa muussakin on esteenä se aika, jota on kuitenkin rajallisesti.
Sitä tuntuu välillä uppoutuvan sovelluksen syövereihin ja muutaman tunnin päästä huomaa, että sitähän on jo nukkumaanmenoaika. No seuraavaa käyttökertaa odottaessa.
Sitten kun olennaiset ja hyväksi havaitut asetukset löytää on syytä kirjoittaa ne muistiin, jotta niitä voisi käyttää seuraavalla kertaa sujuvasti, jos esim. käyttöaikojen välillä on pitkiä taukoja.
Musiikin lisääminen kotivideoihin on sitten erikseen eräs haastava asia. Koska jos tekee itselle, niin voi liikkua hieman vapaammin tässä tarjontaviidakossa, mutta yleensä kaupalliseen tarkoitukseen tai edes
yleisempään jakamiseen ja esittelemiseen kaikki musiikit eivät sovellu tekijänoikeuksiensa takia ja tämä on oma viidakkonsa ja tutkimuskohteensa.
Kaikenlaisia hienoja ominaisuuksia on tullut HD-maailmaan ja 3D-maailmaan siirryttäessä, mutta kun niitä osaisi edes osaa käyttää sujuvasti, niin saisi aikaiseksi vaikka mitä ja vain mielikuvitus asettaisi rajoja harrastuksen kehittymiselle.
Summasummarum suosittelen sellaiselle, joka hakee helppoa ja mukavaa tapaa koostaa perusjuttuja kotivideoiden tiimoilta. Vaatii samalla myös totuttelua ja tehokkaan tietokoneen, jotta ei mene hermot.
http://www.magix.com/fi/videoeditointi/
Päivitystä video-editointiasiaan: Olen pieniä videonpätkiä luonossa ja autoilun ohessa kuvaillut eri laitteistolla (tässäkin blogissa käsitellyillä Canonin kameroilla, Bullet HD-laitteella, jne.) ja olen niistä koostanut pieniä pätkiä ja olen todennut sen suhteellisen helpoksi ja mielenkiintoiseksi, joten uskon, että tälläinen "kotivideoiden" tekeminen nyt vain lisääntyy, koska laitteisto ja sovellukset sitä tukevat.
Mainittakoon vielä, että videoista saa näyttäviä kun muistaa liittää niihin jotakin taustamusiikkia ja sen tekeminen onnistuu itsekin helposti Magix Music Makerilla tms. sovelluksella. Toki pitää muistaa tekijänoikeudelliset asiat ja omaan käyttöön saa noita valmiita sampleja käyttää, mutta kun alkaa julkaisemaan juttuja netissä, niin kannattaa yrittää pitää huolta siitä, että käyttää sallittuja ääniä taustalla.
Tietokoneelta vaaditaan jonkinverran tehoa, jotta erilaisilla ohjelmilla saataisiin lennossa muokattua sujuvasti HD-videoita.
Tähän blogiin kerään myös tietoa laitteistosta, jolla itse käytän ohjelmistoa ja kerron tapauskohtaisesti kuinka "sujuvaa" videoiden käsittely kullakin mahdollisella uudella laitteella on.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti